Читај ми!

Унмик позива на промоцију равноправности на Косову и Метохији

Мисија Унмика у Приштини позива институције да свима на Косову и Метохији обезбеде равноправно остваривање људских права, констатујући да је пандемија ковида 19 још више погоршала постојећу неравноправност.

Поводом Међународног дана људских права, Унмик изнова потврђује своју сталну посвећеност пружању подршке институцијама на КиМ и осталим актерима у њиховим напорима у даљем напредовању у остваривању људских права за све заједнице на Косову, укључујући и у контексту постојеће кризе услед ковида-19.

У складу са овогодишњом темом "Сви смо људи и сви равноправни", Унмик поново позива да се људска права поставе у средиште активности опоравка и одговора на ковид 19, нарочито у сврху побољшања равноправности, инклузије и недискриминације у процесу "обнове набоље", наводи се у објави Унмика.

"На Косову и широм света, пандемија ковида-19 још је више погоршала већ постојећу неравноправност и несразмерно погодила широк спектар људи у осетљивим ситуацијама. С тим у вези, Унмик позива косовске институције да у сарадњи са цивилним друштвом и другим релевантним актерима обезбеде равноправно уживање људских права за све заједнице, и да се нарочито постарају да нико у томе не заостаје", истичу из Унмика.

Додају да Унмик предано пружа подршку свим актерима на Косову да искористе снагу људских права како би у будућности осигурали мирно, отворено и праведно друштво које ће бити отпорније у кризним временима.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво