Читај ми!

Влада донела одлуку да се из Скупштине повуче закон о експропријацији, предложене измене закона о референдуму

Влада Србије донела је одлуку да из скупштинске процедуре повуче Закон о експропријацији, који је Скупштини Србије на поновно одлучивање вратио председник Александар Вучић.

Влада Републике Србије направиће анализу да ли су неопходне измене и допуне Закона о експропријацији и, уколико се констатује да је Закон нужно променити, учиниће то уз широку јавну дебату у коју ће бити укључена стручна јавност, струковна удружења, представници привреде и цивилно друштво, наводи се у саопштењу Владе.

На истој седници, Влада је предложила Народној скупштини измене и допуне Закона о референдуму и народној иницијативи, у члановима 7, 20, 43 и 44.

Поменути чланови односе се на оверу потписа, представнике овлашћеног предлагача у органу за спровођење референдума и на рок за поновно расписивање референдума, саопштила је Влада.

У предлогу Владе укида се такса за оверу потписа, омогућава се да представници овлашћених предлагача буде део органа за спровођење референдума.

Према предлогу неће бити могуће расписати референдум о истом питању у року краћем од четири године. Такође, како се додаје у саопштењу, Народна скупштина Републике Србије у року од четири године неће моћи да донесе одлуку другачију од оне која је потврђена на референдуму.

Влада Србије се накнадно огласила и у другом саопштењу послатом вечерас у 20.28 прецизирала да је седница Владе одржана у 20 часова.

У новом саопштењу Влада се извињава грађанима, Народној скупштини Републике Србије и председнику Републике Србије због тога што је радна верзија саопштења, током припреме за седницу Владе, услед техничке грешке, послата свим медијима, пре него што је седница владе уопште и одржана. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво