Читај ми!

Михајловићева: Литијум развојна шанса, ниједна одлука неће бити против воље грађана

Mинистарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић рекла је да будући да је литијум једна од најтраженијих сировина у свету, Србија има прилику да промени своју привреду. Истакла је да ниједна одлука неће бити донета док не буду завршене студије о процени утицаја на животну средину.

Зорана Михајловић је у саопштењу ресорног министарства истакла је да држава никада неће бити против грађана.

Треба да будемо свесни да је Србија једина у свету која има минерал јадарит, који у својој структури садржи литијум и бор. Једини у свету смо у позицији да размишљамо да ли хоћемо литијум, будући да је то критична минерална сировина, чија ће вредност у наредних десет година бити 50 пута виша него сада и да ли ћемо га користити за привредни развој. Литијум је нафта 21. века, и као што се некад борило за нафту, тако ће бити за литијум, бакар и злато, сировине које ми имамо", рекла је Михајловићева у Кладову.

Министарка је поновила да ниједна одлука неће бити донета док не буду завршене студије о процени утицаја на животну средину, тврдећи да ће после сви подаци бити јавно доступни.

"Треба сви да буду свесни да држава поручује да се животна средина мора заштитити, али да и мора и да се развија као и да мислимо на будуће генерације", закључила је Михајловићева.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи