Читај ми!

У српским општинама на КиМ конституисани нови сазиви скупштина

Новоизабрани председници и одборници у девет општина са српском већином на Косову и Метохији положили су данас заклетву, започевши своје четворогодишње мандате.

Након свечаних седница инаугурисани су новоизабрани председници општина.

У четири општине на северу Косова председници општина су Милан Радојевић за Северну Митровицу, Зоран Тодић за Лепосавић, Срђан Вуловић за Зубин Поток и Драгиша Миловић за Звечан.

На југу, у Новом Брду председник је Саша Милошевић, у Грачаници Љиљана Шубарић, Ранилугу Катарина Ристић Илић, Штрпцу Далибор Јевтић и Партешу Драган Петковић.

У општини Клокот, десетој општини са српском већином чека се на конституисање новог сазива скупштине. У њој је у другом кругу локалних избора за председника изабран кандидат Српске листе Владан Богдановић.

Председник општине Северна Митровица Милан Радојевић навео је да "огроман број гласова грађана обавезује на борбу за оснивање Заједнице српских општина".

"Огромна је одговорност и огромна обавеза, наш посао није ни мало лак, од нас се очекује да чувамо права грађана и као градоначелник ћу се борити да та права сачувам. Као што ћу бранити ћирилицу, бранићу и права осталих заједница на њихов језик и писмо, као што ћемо бранити слободу кретања за Србе, бранићемо слободу кретања за остале грађане и заједнице у граду", рекао је Радојевић у свом обраћању новом сазиву СО Северна Митровица.

Новоизабрана председница општине у Грачаници Љиљана Шубарић одборницима је поручила да су их грађани одабрали, и да им то даје огроман политички значај и легитимитет.

"Руководећи се одговорношћу политичком и моралном јасно хоћу да ставим до знања да ћу бити представник свих грађана, да ћу службу народу вршити праведно и једнако према свима, без обзира на верску, националну, политичку и било коју другу припадност. Желим да се захвалим свим грађанима који су нам указали поверење и дали глас Српској листи", казала је Шубарићева.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво