Читај ми!

Вучић: Још нисам донео одлуку да ли да потпишем Закон о експропријацији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да још није одлучио да ли ће потписати закон о експропријацији, да је тражио мишљење стручњака, али да они сматрају да у њему ништа није против Устава Србије.

Александар Вучић је тако одговорио на питање да ли је обавио консултације са својим правним тимом и донео одлуку о потписивању овог закона и додао да страшно мрзи када неко прети.

Како је рекао, прочитао је три различита мишљења и свима је заједничко да Закон нема ништа противуставно, али да ће обавити још неке консултације пре одлуке о потписивању.

"Неко ко добија новац из иностранства мисли да ће да прети српском председнику батинањем, уличним нередима, немирима. Претурио сам ја тога преко главе, упадали ми у Председништво, у Скупштину, у РТС, упадали свуда, тукли људе. Мислите да се нечег плашим. Понављам, постоје људи којима нема начина да претите јер се ничега не плаше сем суда Бога и историје", рекао је Вучић новинарима, осврћући се на претње блокадом путева ако не повуче законе.

Према његовим речима, оно што показује народу је оно што ради.

Понавља да одлука о потписивању Закона неће бити донета на основу жеља да њега сруше.

"Не можете да ме срушите, али можете да ме убијете, јер ја улици никада нећу да подилазим. Или да ме победите на изборима, а ако не можете, остаје да ме убијете. Да протестујете, блокирате путеве, то је бесмислено. Само да вам кажем да је народ веома лоше на то реаговао што сам и проверио синоћ кроз истраживање јавног мњења", рекао је Вучић.

Он је поручио демонстрантима да наставе са заузимањем путева, а полицији да се склони да народ види шта "ти људи" раде и да им је смисао да малтретирају народ.

"Онима којима је стало до животне средине кажем: никакве везе ниједан закон нема са 'Рио Тинтом' нити са екологијом, али ономе ко не жели да чује не можете да објашњавате", закључио је Вучић.

"На крају се ствари решавају на изборима"

Председник Србије Александар Вучић, који је обишао радове на Макишком пољу, на питање о блокирању путева од стране опозиције, поручио је, пошто је у том тренутку прошао аутомобил хитне помоћ, "замислите да је неко од нас блокирао пут и да хитна помоћ са повређеним или болесним не може да прође".

"Морате да разумете да желимо да се понашамо демократски, и демократија има своју цену, демократија значи да морамо да трпимо, с времена на време, терор мањине, али то мора да има своје границе. Моја идеја и савет надлежнима је да пусте све док не туку људе", поручио је Вучић.

Рекао је да, ако мисле да је задовољство у томе да блокирају путеве људима да не могу да раде и живе, нека то раде, јер народ види разлику између оних који раде и граде, и оних који једино што умеју је само да прете, да воде бруталне кампање измишљотина.

"Проверавали смо јавно мњење, и толики је револт људи у Србији због оног што су радили протеклих дана да не могу да опишем. Молим људе да покажу уздржаност. Нека блокирају шта год хоће, и томе дође крај. На крају се ствари решавају на изборима, грађани оловком покажу кога желе, а кога не", рекао је Вучић.

Указао је да из њиховог деловања стоји и страни фактор.

"Видећете читаве анализе одакле, колико новца и зашто. Постоји и криминални фактори, додао је Вучић.

"Најоштрије осуђујем свако вређање на националној основи"

На питање новинара да прокоментарише, како је речено, ширење говора мржње на националној основи на националним фреквенцијама и то тако што је потпредседница ССП-а прозвана као румунски непријатељ и да ли је то за њега начин легитимне политичке борбе, председник Србије поручио је да најоштрије осуђује свако вређање на националној основи, као и сваки говор мржње и истицања аргумента да је неко овакав или онакав јер припада некој нацији.

"Апсолутно осуђујем свакога ко било кога вређа на националној основу. Мариника Тепић је лажов и не постоји ствар коју није урадила против наше државе и не постоји неодговорност коју није показала на неком месту, као и Драган Ђилас. Ја Румуне обожавам и Украјинце и Бошњаке и Мађаре... и никоме не дам да некога напада зато што је неке националне припадности", навео је Вучић.

Истакао је да је срамота да било ко напада било кога зато што припада некој другој нацији и да ће се увек томе супротстављати.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво