Читај ми!

Ана Брнабић посетила Овчар Бању и најавила нова улагања

Председница Владе Србије Ана Брнабић посетила је Овчар Бању, новоизграђени амфитеатар и радове на тргу и Природњачком музеју, као и манастир Благовештење и реновирану железничку станицу Овчар Бања на прузи Пожега-Чачак-Краљево-Сталаћ. Најавила је улагање од 500 милиона динара за наставак пројеката у 2022. години.

Премијерка Ана Брнабић је истакла да су реализовани пројекти резултат заједничког рада различитих министарстава и локалне самоуправе, као и да је у Овчарско-кабларску клисуру у претходној години уложено 185 милиона динара.

"Направили смо међуресорну радну групу и овако изгледа када заједно раде различита министарства у оквиру Владе, јавна предузећа, локална самоуправа и све институције у оквиру локалне самоуправе. Ми смо у 2021. години реализовали пројекте у вредности од 185 милиона динара у Овчарско-кабларској клисури. Завршили смо амфитетатар у Овчар Бањи, уређење пристаништа на језеру Међувршје, Железничку станицу Овчар Бања, приступне саобраћајнице до Каблара и паркинг код манастира Благовештење", навела је Брнабићева.

Најавила је и значајна улагања у овај предео изузетних одлика и у наредној години.

"У 2022. години смо буџетирали 500 милиона динара да наставимо пројекте. До краја године треба да завршимо Природњачки музеј у Овчар Бањи и паркинг. Капитална инвестиција у 2022. години је свакако изградња РХ центра у Бањи и измуљавање језера Међувршје, што је чак 40 милиона евра, то је пројекат који ће трајати две или три године и изузетно је важан за заштиту животне средине. Затим, водовод и канализација, стаклени видиковац на Каблару, први и једини такве врсте у Републици Србији, комплетан пут до Каблара", рекла је Брнабићева.

Истакла је и да је слична међуресорна радна група формирана и за југ Србије, за Коршумлију, Лебане, Медвеђу и Лесковац, како би се и тај предео изузетних одлика вратио на туристичку мапу Србије.

Премијерка је такође нагласила да је изградња ауто-пута до Пожеге и ревитализација Овчарско-Кабларске клисуре заправо јединствен пројекат, који је плански рађен паралелно.

"Паралелно са изградњом ауто-пута морамо да урадимо нешто за Овчарско-кабларску клисуру, то је предео изузетних одлика, природно богатство првог реда Републике Србије. Ауто-пут ће нам омогућити потпуно измештање саобраћаја из клисуре. Желели смо да те две ствари радимо паралелно. Да када будемо пустили у саобраћај ауто-пут, покажемо шта смо све урадили и у клисуру", закључила је премијерка.

Ана Брнабић је Овчар Бању посетила са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем и директором ТО Чачак Војином Јаковљевићем.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи