Читај ми!

Вучић са секретаром Свете столице, односи засновани на међусобном поштовању

Председник Александар Вучић примио је секретара Свете столице за односе са државама надбискупа Пола Ричарда Галагера и том приликом рекао да су односи Србије и Свете столице засновани на истинском међусобном поштовању и поверењу, као и то да је наша земља дугорочно опредељена да их унапређује. 

Председник Вучић је изразио захвалност Светој столици на значају који придаје односима са Србијом, као и на поштовању територијалног интегритета Србије кроз принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, наводи се у саопштењу службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Председник Вучић је подсетио на своју посету Ватикану и мудре речи папе Фрање које је тада чуо, а које су га увериле у подударност ставова о многим значајним регионалним и међународним питањима.

Вучић је изнео своје погледе на ситуацију у региону, а надбискуп Галагер је пренео да је у Ватикану запажено колико председник Вучић својим изјавама и радом доприноси миру и стабилности у региону.

Додао је да регион остаје приоритет за Свету столицу и да су им јасни изазови са којима се суочава. 

Двојица саговорника су разговарала и о томе шта Република Србија може да уради за Католичку цркву у нашој земљи, посебно у процесу реституције њене имовине.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије