Бисљими: Одређени рокови за постизање договора са Београдом

Главни приштински преговарач Бесник Бисљими изјавио је да су одређени рокови за постизање коначног договора са Београдом, додајући да се они поклапају са трајањем актуелних мандата америчког председника Бајдена, европског комесара Бореља и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

Бесник Бисљими није навео прецизан датум.

"Рокови су заправо представљени, али они случајно имају везе да се мандат господина Куртија, господина Бајдена и господина Бореља поклапа", рекао је Бисљими приштинским медијима.

Бисљими је нагласио да је за Приштину веома важно да је споразум добар.

"За нас је важно да је договор најпре добар, а не на штету грађана, онда је важан временски оквир али не толико примаран као квалитет споразума. Нећемо потписати никакав споразум за који ћемо сигурно да знамо да је на штету грађана", нагласио је главни преговарач Приштине у дијалогу са Београдом.

Тврди да у Београду има оклевања у спровођењу споразума, а да је приштинској страни главни фокус на општем споразуму и правно обавезујућем.

"Мислим да изборна динамика коју имају у Београду намеће агресивнији приступ дијалогу, али ће се то дугорочно осветити њима", рекао је Бисљими.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво