Читај ми!

Дијалог власти и опозиције на РТС-у: Оштра дебата Тодоровића из СНС-а и Пајића из ПСГ-а

У дијалогу власти и опозиције на РТС-у мишљења су суочили Ђорђе Тодоровић из Српске напредне странке и Владимир Пајић из Покрета слободних грађана.

Владимир Пајић из Покрета слободних грађана рекао је о дијалогу Београд и Приштине који се воде у Бриселу да је Србија много изгубила јер је то питање подигнуто на највиши ниво, а сви нижи нивои не функционишу.

"Не можете књигу да пошаљете у Приштину. Треба почети од малих ствари. Српској страни се може замерити што није дозвољено институцијама да учествују у тим преговорима. Пре свега што су институције урушене и у самом Београду", навео је Пајић.

Ђорђе Тодоровић из Српске напредна странка је похвалио чињеницу да се мишљење једне  ванпарламентарне странке може чути на Јавном сервису, али и нагласио да нема косовске стране у дијалогу, већ приштинске стране.

"Александар Вучић и ми смо позиционирали Косово и Метохију као важно питање и вратили га за преговарачки сто. О КиМ се сада прича и у Пекингу и у Москви и у Вашингтону", навео је Тодоровић.

Према његовим речима, Српска напредна странка се бори да КиМ остане у саставу у Србији.

Пајић, међутим, сматра да су за време ове власти изгубљене све ингеренције на Косову и Метохији."Предат је број, полиција. Ово су историјски тренуци. Ми на КиМ немамо ништа осим угрожених грађана", навео је Пајић.

Покренута је жустра расправа између представника СНС-а и Покрета слободних грађана. Тодоровић је тврдио да је Сергеј Трифуновић признао да му је Драган Ђилас дао 5.000 евра како би опстала странка чији је члан.

Члан СНС-а је оптужио Покрет слободних грађана да су експозитура Аљбина Куртија у Београду, и упитао их одакле им толико отворених канцеларија.

Пајић је напоменуо да је и за њихову странку изузетно важна Заједница српских оптина и приметио да Приштина не поштује договорено.

"Рупа која постоји је нижа дипломатија, на томе морамо да инсистирамо, да се ради на квалитету животу на КиМ. Није добро да институције не могу да комуницирају међусобно, да се читав процес скрива под велом тајности", истакао је представник Покрета слободних грађана.

Тодоровић је напоменуо да је и за њих ЗСО циљ и да ће се разговарати у Бриселу. Затим је показао одштампан твит Сергеја Трифуновића, на којем каже да Трифуновић псује мајку Александра Вучића. Настала је динамична полемика  због твита који је показао Тодоровић,  Пајић је осудио тај твит.

Када је реч о односу Србије према НАТО алијанси, Пајић је рекао да о НАТО-у треба да одлучују грађани Србије на референдуму.

Тодоровић је рекао да је он за војну неутралност. "Војна неутралност и тачка. И исток и запад", нагласио је.

О томе да ли ће Покрет слободних грађана изаћи на предстојеће изборе и са ким, Пајић каже да ће се о томе ускоро одлучивати на седници Председништва странке. 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво