Читај ми!

Брнабић о КиМ пред Генералном скупштином Унеска

У наставку посете Паризу премијерка Ана Брнабић говориће на 41. заседању Генералне конференције Унеска, као и на свечаности поводом 75-годишњице те организације. О тежњи Приштине за учлањење у Унеско каже да имамо пуну подршку и разумевање да привремене институције у Приштини, као такве не могу бити члан те институције.

Премијерка је учествовала на Париском мировном форуму где је истакла да се све земље поред пандемије суочавају са енергетском, мигрантском, техноилошко-економском кризом али и кризом која се односи на личне слободе и истакла шта је све Србија урадила током пандемије.

Јучерашњи дан је завршен у Јелисејској палати где је премијерка Србије присуствовала вечери коју је организовао француски председник Емануел Макрон који је и оснивач Париског мировног форума.

Током данашњег дана премијерка Брнабић ће говорити на дебати 41. Генералне конференције Унеско а затим ће имати и сатанак са директорком те организације Одри Азуле.

Говориће о заштити културних и верских добара Србије на Косову и Метохији. О захтевима Приштине за чланство у Унеско премијерка је рекла да је Србија опредељена за потпуну деполитизацију те организације.

"У овом тренутку имамо потпуну подршку и разумевање да привремене институције у Приштини не могу, као такве, да буду члан Унеска, тако да без обзира на лобирање једне или друге стране верујем да ћемо успети да задржимо статус и да се одбранимо од тих напада. Мислим да би то било катасрофално, да би то био огроман преседан и повукло би многа друга питања глобалних размена што не треба Унеску", нагласила је премијерка Брнабић у изјави за РТС.

Иначе, како извештава наша новинарка из Париза, у Француској су на снази строге епидемиолошке мере, а најављују се од 15. децембра још оштрије.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи