Читај ми!

Вучић после састанка са Дачићем: Договорено формирање сталне радне групе и припрема политичког споразума

Председник Српске напредне странке Александар Вучић, након састанка са представницима Социјалистичке партије Србије, истакао је да је договорено формирање сталне радне групе за усаглашавање свих даљих акција у предизборном процесу, али и припрему политичког споразума о деловању после избора.

Александар Вучић је, на конференцији за штампу у седишту СНС-а, рекао да је разговарано о будућим активностима, да се разговарало пре свега о политици коју треба да воде, како Србија треба да изгледа, шта је то што могу заједнички да ураде, али и шта је урађено.

"Договорили смо формирање сталне радне групе која треба да ради на усаглашавању свих даљих акција, сарадње у самом изборном процесу, медијског представљања, резултата које смо постигли", објаснио је Вучић.

Пренео је да је договорена и припрема политичког споразума у будућности о томе како после избора да делују две странке заједнички, да осигурају наставак реформи, великих промена за нашу земљу.

С тим у вези, биће обезбеђени људи који ће у састављању тог важног папира учествовати.

"Постоји добра воља у обе политичке партије да наставе са сарадњом, да она увек буде продубљена и истовремено донесе много тога доброг грађанима Србије. То што ће политичке партије радити једну или другу ствар није важно ако се не постижу најбоље ствари за наш народ. Верујем да разговори иди у најбољем могућем смеру. Наша сарадња биће настављена, а у ком облику и форми, биће одлучено у наредном периоду", рекао је Вучић.

Указао је да су настављене припреме за скупштину СНС-а, која треба да се одржи 13. новембра.

"Верујем да ће ситуација са короном бити много повољнија него данас. То је прилика да изађемо са документима 'Србија 2030', са плановима и програмом наше странке. Важно је да изађете са извештајем шта сте урадили, али и плановима за будућност, не са увредама политичких противника, јер је то манир слабих", истакао је Вучић.

Навео је да мора још нешто да се уради и у организационом смислу.

"Некада арогантно звучи када кажете да смо највећа партија не само на Западном Балкану, али и шире. Никада нисмо довољно задовољни и увек је потребно проширити своје капацитете и пре свега жељу људи да ствари мењају, да направимо од Србије још боље место за живот", нагласио је он.

Указао је да очекује да ће стопа раста у овој години бити 7,5 одсто, а комбиновано са прошлом годином, очекује да ће Србија бити број један у Европи по расту.

"То би био историјски успех. У две године када саберете стопу раста готово је извесно да ћемо бити број 2, али се надам да ћемо бити број 1. То је велики успех грађана. Од тога ћемо имати веће плате, пензије, више путева, позоришта, лекова, нове стадионе, више чистог ваздуха реке, сигурнију енергетску ситуацију", нагласио је Вучић.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво