Читај ми!

Брнабић: Убиство Вучића било планирано током откривања споменика Стефану Немањи

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је убиство председника Србије Александра Вучића било дуго планирано, а да је све што се дешавало у вези са случајем "Јовањица" покушај државног удара.

Ана Брнабић је за Пинк рекла да је Вучићево убиство планирано дуго и детаљно, да се направљене паралелне структуре у оквиру Министарства унутрашњих послова, као и кампања у "тајкунским медијима" коју су, по договору, преносили и медији у региону.

Додала је да се слаже са речима председника Извршног одбора Дарка Глишића да је планирана физичка елиминација председника Србије.

Брнабићева је оценила да је све што се дешавало у вези са прислушкивањем председника и у случају афере Јовањица био "најблаже речено покушај државног удара".

"Цео наратив је био такав. Мислим да су хтели да га убију и пре, током и после откривања споменика Стефану Немањи, али данас је, чини ми се, тај наратив разбијен. Ми ћемо наставити истрагу и заштићених неће бити", истакла је Брнабићева за Пинк.

Циљ ових медија био је, како је оценила, да се Вучић дехуманизује, да се од њега и његове породице направи криминални клан, те би у тренутку његовог евентуалног физичког смакнућа рекли "шта је чудно, то је и заслужио, он је био мафијаш и политичар само за јавност".

Коментаришући хапшење некадашње државне секретарке у МУП-у Дијане Хркаловић, Брнабићева је рекла да надлежне службе раде свој посао. "Партијска књижица, име и презиме или функција, неће заштитити никога", додала је премијерка.