Читај ми!

Стефановић: Медијско-политичка кампања која се води против мене добила нову димензију

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић изјавио је да је медијско-политичка кампања, која се води против њега у последњих неколико месеци, доживела нову димензију, у којој је мета постао и његов покојни отац.

Стефановић је у саопштењу навео да га не би чудило да долази од оних који су га нападали и док је био жив, али сада су им се придружили и они медији који тврде да су другачији од Ђиласових и да се залажу за неку другачију Србију од оне коју смо наследили 2012. године, наводи се у саопштењу министра одбране.

Напади којима сам изложен, наводи Стефановић, толико су бесмислени и неартикулисани да је трагикомично слушати шта свакога дана изговарају разни људи, који не могу ни да запамте због чега су ме нападали претходног дана, па наредног пласирају дијаметралне тезе.

"И јасно ми је да њима није важно шта је тема напада, али да је важно да у негативном смислу помену моје име, а и име мог покојног оца. Посебно је опскурно што се у медијима, у склопу ове кампање, о мени сада изјашњавају и астролози, а ускоро очекујем и пророке и надрилекаре", истиче јминистар одбране.

Додаје да је свакога дана шпијун САД, није јасно само да ли га је на јавним састанцима заврбовала ЦИА, ДЕА или ФБИ, иако јем и од БИА и од других служби ове године уредно добио сертификат за приступ тајнама највишег степена поверљивости.

Безбедносне службе наше земље, наглашава министар одбране, овим чином гарантују да су њихова сазнања таква да потврђују да нема нелегалних контаката са странцима или криминалцима, али претпоставља да поједини аналитичари знају више и боље од државе Србије.

"Следећег дана, у дану када нисам доминантно шпијун САД, оптуживан сам да сам наводно подметао Kолувији да оптужи Андреја Вучића да је власник Kолувијине фарме дроге, иако сам први изашао са провереном информацијом, као и полицајци који су радили на овом случају, да ни Андреј ни Александар Вучић немају било какве везе са Kолувијом, нити са Јовањицом.

Штавише, јасно сам понудио да одмах будем испитан о овом случају и да се полиграфски тестирам, али никакав позив од тужиоца нисам добио", навео је Стефановић.

О, како каже, болесном апсурду да га за везе са Вељком Беливуком "оптужују људи који су се свакодневно виђали са њим, пословали и очигледно му одавали тајне у циљу његове заштите", тешко му је и да говори.

"Никада нисам имао Скај апликацију на телефону, нити сам комуницирао са Беливуком, нити било ким из његовог клана, посредно или непосредно, нити сам на било који начин штитио било ког мафијаша. Нажалост, невероватно ми је да су људи који су у децембру 2020. године носили Беливуку информације о полицијским истрагама и даље на слободи и да су неки од њих некакви саговорници у медијима о темама у којима би требало да су осумњичени и окривљени у поступцима", навео је Стефановић.

Спреман да у сваком тренутку будем и полиграфски испитан

Понавља да је Дијана Хркаловић на његов предлог изабрана за државног секретара МУП-а, што је, напомиње, потпуно јасно и што је више пута јавно и рекао, као што је предлагао и постављења других функционера Министарства које је водио, а које је министар овлашћен законом да предлаже.

"Ни њој, ни било коме другом, нисам дао мандат нити налог да крши закон, а поготово не да чини нешто што би угрозило председника Вучића. И за то сам спреман да будем полиграфски тестиран пред надлежним државним органима у сваком тренутку. Довољно је да ми упуте позив", рекао је Стефановић.

"И називам поквареним лажовима све који ме уплићу у криминалне афере, нелегалне везе са страним службама и покушаје да се изврши државни удар", додао је он.

Штавише, каже Стефановић, дајем пуну подршку држави да испита и Дијану Хркаловић и све полицајце, као и све остале који су укључени у овај случај, и обавести јавност ко је и у чему учествовао, како би се сазнала коначна истина.

"Још једном истичем да сам спреман да у сваком тренутку будем и полиграфски испитан о сваком наводу у овим темама, како бих демантовао све бесмислице које ми се стављају на терет", напоменуо је министар.

Забринут за безбедност своје деце

Иако је безброј пута демантовао све лажи, наводи Стефановић, нудио да буде испитан и подвргне се полиграфу, како би се утврдило да говори истину, лажи се настављају свакога дана и чини ми се, каже, постају све бруталније и безобзирније.

"Због тога сам забринут и за безбедност своје деце. Сатанизација којој сам изложен и то у најтиражнијим и најгледанијим медијима у Србији, без могућности да равноправно одговорим, свакако утиче и на моју породицу", рекао је Стефановић.

"Спреман сам да одговарам за сваку своју грешку, али нећу да носим на својим и леђима своје деце кривицу других људи. Због свега тога ћу се борити за истину свакога дана и макар на овај начин штитити своје име и достојанство", закључио је Стефановић у саопштењу.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво