Приштина, нових 180 припадника КБС-а

Косовским безбедносним снагама приступило je 180 регрута, међу којима је 12 жена, а отворен је и конкурс за пријем још 840 нових припадника те формације, саопштено је из министарства одбране у Приштини.

Нови припадници КБС-а су данас положили заклетву, на којој је речено да је "њиховим пријемом проширена база оружаних снага, које су у функцији заштите суверенитета и неповредивости територије", наводи се у саопштењу.

На церемонији је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти рекао да "припадници КБС-а служе на Косову заједно са савезницима, војницима НАТО-а у суочавању са глобалним миром".

Министар одбране Арменд Мехај јуче је саопштио да је званично отворен конкурс за пријем 840 нових војника у КБС, наводећи да могу да се пријаве сви млади људи на Косову и да је загарантован поштен и транспарентан процес.

Мехај је пренео да је током недавне посете Сједињеним Америчким Државама (САД) понудио званичницима Пентагона могућност успостављања сталне америчке војне базе на Косову.

"Изнели смо понуду, не само као министар одбране, већ сам био у координацији са другим деловима владе и председништвом. Ово је наша понуда. Та понуда је пред Сједињеним Америчким Државама, они ће прегледати понуду и ми ћемо имати блиске разговоре... Овде смо у координацији, када будемо имали детаљније информације од обе стране, обавестићемо вас", изјавио је Мехај.

Додао је да је понуду о изградњи сталне америчке војне базе на Косову пренео подсекретару америчког Министарства одбране Колину Калу.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво