Читај ми!

Петковић: Изјава Бисљимија да неће форморати ЗСО врхунац неодговорности

Најновије изјаве главног преговарача Приштине Бесника Бисљимија да неће формирати Заједницу српских општина врхунац су неодговорности и цинизма и директно урушавају наставак дијалога са Београдом, поручује директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Због тога, како каже Петковић, молимо Европску унију, као посредника у дијалогу и гаранта спровођења споразума, да реагује на овакве опасне поруке Приштине о кршењу споразума и Заједници српских општина.

"Реч је о флагрантном урушавању сваког будућег дијалога и договора, а уцењивачке и једностране изјаве чији је потписник Бисљими не помажу ни нормализацији односа ни потрази за компромисним решењем", додаје Петковић.

Београд је, са своје стране, у потпуности показао конструктиван приступ дијалогу и опредељеност за поштовање постигнутих споразума, али са друге стране преговарачког стола на делу је потпуно одсуство било какве спремности за разговоре, наводи директор Канцеларије за КиМ.

"А разговора о Заједници српских општина ће бити и то већ на следећој рунди дијалога, како је то јасно истакла и Европска унија. Зато би Приштини и Бисљимију било много сврсисходније да се добро припреме за разговоре о фомирању ЗСО, уместо што упућују претње. Није Београд крив што Аљбин Kурти није успео да освоји већину ни у једној општини на Kосову и Метохији и своје катастрофалне резултате не може сакрити нападима на српски народ, званични Београд и Српску листу", закључује Петковић.

Први састанак Радне групе експерата Београда и Приштине, која би требало да нађе обострано прихватљиво решење за спор око регистарских таблица, одржава се у Бриселу.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво