Малдиви признали Косово

Малдивска острва признала једнострано проглашену независност Косова, саопштено је у Приштини. Малдиви 55. држава која је признала Косово.

Малдиви су признали једнострано проглашену независност Косова, саопштено је у Приштини.

Косовски министар иностраних послова Скендер Хисени је изјавио да је примио писмо од шефа дипломатије Малдивских острва, Ахмеда Шахида, којим га информише да је ова држава, као 55. по реду, признала Косово.

Независност Косова признало је, до сада, 55 држава, што промотери потеза косовских Албанаца оцењују као велики успех с обзиром да су међу њима САД и 22 чланице Европске уније, односно 60 одсто великог светског капитала.

Противници независности, пак, упозоравају да Косово није признало 138 чланица Уједињених нација, због чега је Приштина још "миљама далеко" од чланства у светској организацији.

Малдивска острва се налазе у Индијском океану, југозападно од Индијског полуострва. Насељена су муслиманским живљем.

Простиру се на готово 700 километара, сачињених од 19 атола, који обухватају 200 насељених и преко хиљаду ненастањених острва.

Мале, главни град Републике Малдиви је политички, религијски и културни центар земље

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара