Читај ми!

Радна група у Бриселу тражи решење за таблице

У Бриселу се сутра одржава први састанак Радне групе делегација Београда и Приштине, а теме разговора су питања слободе кретања и регистарских таблица, најавио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Петар Петковић је изјавио да се сутра неће одржати састанак главних преговарача на техничком нивоу, већ је, каже, реч о екпертима, онако како је договорено споразумом који је потписан 30. септембра.

"То је да се формира Радна група на чијем челу је Европска унија и где су присутне обе стране и Београд и Приштина", рекао је Петковић после обиласка Срећка Софронијевића који се налази на болничком лечењу у Ургентном центру у Београду, пошто је рањен прошле недеље на Косову и Метохији приликом упада јединица Росу на север покрајине.

Петковић је рекао да ће и једна и друга стране имати по четири члана у радној групи, управо за питања слободе кретања, регистарских таблица и други.

"Крећемо са првим састанком на којем ће се разматрати све што је неопходно за функционисање Радне групе, што је неопходно да би се дошло до предлога решења које би касније требало да буде усвојено на високом нивоу", рекао је Петковић.

Стано: Циљ Радне групе да се нађе трајно решење за таблице

Портпарол ЕУ, Петер Стано потврдио је да ће се први састанак Радне групе, која би требало да се бави решавањем спора Београда и Приштине око регистарских таблица, бити одржан сутра у Бриселу.

"Циљ радне групе је да се нађе трајено решење за ово питање", каже Стано.

Навео је да ће се Радна рупа, састављена од експерата ЕУ, Београда и Приштине, састајати редовно, како је и договорено споразумом од 30. септембра.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво