Читај ми!

Дачић: Вучић са опозицијом у суботу у парламенту

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да ће састанак Радне групе за међустраначки дијалог без странаца уз учешће председника Србије Александра Вучића бити одржан у суботу, 23. октобра у парламенту.

"На основу свих предлога које смо имали до сада пробаћемо да дођемо до завршног документа који би имао као свој крајњи циљ да већина учесника буде задовољна и током и резултатима дијалога", рекао је Дачић.

Тај дијалог је, према Дачићевој оцени, био успешан и конструктиван, али и конкретан.

"Може се очекивати и на основу онога што је председник Вучић рекао на првом састанку један флексибилан приступ власти и конструктиван однос опозиције, односно њихови предлози су били реални и релистични", рекао је Дачић.

Дачић је казао да очекује успешан завршетак тог процеса.

"Састанку ће присуствовати и председник Александар Вучић након чега би тај документ био представљен и свим другим странкама које не учествују на састанку Радне групе", рекао је Дачић.

Тиме би после дијалога који је вођен са европарламентарцима, после закључака и мера које је власт почела да спроводи био заокружен процес међустраначког дијалога, додао је Дачић.

Још једном је позвао све опозиционе странке, без обзира на колосек, да дају своје представнике за Привремено надзорно тело за праћење медија у кампањи и да се припреме да дају чланове и заменике чланова РИК-а.

Састанак Радне групе за међустраначки дијалог почеће у 9 часова.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се