Читај ми!

Оштра полемика Павла Грбовића и Невене Ђурић на РТС-у

Стратешки циљ Србије је пуноправно чланство у Европској унији, то је оно за шта се залажемо годинама, али настављамо сарадњу са свим осталим земљама, каже за РТС Невена Ђурић из СНС-а. Павле Грбовић из ПСГ-а рекао је да ће одлуку о томе да ли ће изаћи на изборе, донети до краја месеца.

Павле Грбовић из Покрета слободних грађана и Невена Ђурић из Српске напредне странке говорили су на РТС-у о предстојећим изборима, Самиту ЕУ-Западни Балкан, као и о епидемији коронавируса. 

Грбовић је изјавио да ће ПСГ одлуку о томе да ли ће изаћи на изборе, донети до краја месеца.

"Разговараћемо са нашим политичким партнерима и искрено се надам и радићу на томе да опозиција наступи у што јединственијем формату, зато што се оваквој криминалној власти Српске напредне странке морамо супроставити заједно", рекао је Грбовић.

Невена Ђурић је, коментаришући Грбовићеве наводе да је међународна и општепозната чињеница да је министар финансија Синиша Мали власник 24 стана, рекла да су то најобичније лажи.

"Покушавају да наметну нешто Александру Вучићу, али тога нема. Нема ни локала, њива ни парцела", истакла је Ђурићева.

Лидер ПСГ-а оптужио је Безбедносно-информативну агенцију за пребијање опозиционог активисте пре недељу дана "због једног твита". "То не ради власт која има ауторитет. То не ради власт која је сигурна у себе", каже Грбовић.

Ђурићева је одговорила да су то "давно испричане лажи о репресији припадника БИА. "То нема везе са истином", истакла је Ђурићева.

Када је реч о јуче одржаном Самиту лидера Европске уније и Западног Балкана, Ђурићева је истакла да је стратешки циљ Србије пуноправно чланство у Европској унији. То је оно за шта се ми залажемо годинама, али настављамо сарадњу са свим осталим земљама", поручила је Ђурићева.

Што се тиче епидемије коронавируса, Невена Ђурић је оценила да је држава преузела све и да би требало би да се повећа број вакцинисаних.

Грбовић сматра да је неприкладно говорити о успеху у борби против короне, када је за један дан од ковида 19 умрло 50 људи.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара