Читај ми!

Селаковић: Србија на путу ка Европској унији има померајућу мету

Министар спољних послова Никола Селаковић каже да од самита Европска унија - Западни Балкан, који ће бити одржан у среду у Словенији, очекује да ће ЕУ на одговарајући начин вредновати и оценити оно што је до сада Србија урадила у процесу европских интеграција.

Никола Селаковић је на 21. Београдском економском форуму рекао да пријатељи из Брисела треба да разумеју да Србија није у сличној ситуцији као што су биле Малта, Кипар, Пољска, Чешка, Словачка и друге землље, које су имале тачно прописане предуслове и датум придруживања односно које су знале када ће ући у ЕУ.

"У нашем случају се методологија променила и ми смо то прихватили. Такође, нема више коначне листа услова већ имамо померајућу мету и када испинимо услове имамо нове услове, а немамо ни тачан датум приступања", рекао је Селаковић на панелу посвећеном промени односа снага у јужној Европи.

Селаковић је рекао да је та ситуација као када трчите маратон, а онда када стигнете до циља вам кажу да треба да трчите још десетак километара да бисте завршили трку, па се поставља питање да ли можете толико још да трчите.

Додао је да је Србија, ипак, показала да може, али да сви очекују да то што је до сада урађено буде вредновано на прави начин.

"Показали смо да имамо државно рукводство које се ослања на своје снаге, али не одустаје од ЕУ пута, као и да смо посвећени европским интеграцијама суштински, а не декларативно", рекао је Селаковић.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво