Читај ми!

На административним прелазима припадници Кфора, нормализација саобраћаја очекује се сутра

Након повлачења специјалних јединица Росу, на административним прелазима Јариње и Брњак су сада војници Кфора. Нормализација саобраћаја очекује се од понедељка ујутру од осам часова, када се за возила успоставља режим са налепницама.

Повлачењем припадника такозваних специјалних јединица Росу и распоређивањем припадника мисије Кфора, као и уклањањем физичких барикада са административних прелаза Јариње и Брњак, завршена је прва фаза спровођења споразума о регистарским ознакама, који је постигнут у Бриселу 30. септембра.

Војници Кфора биће на Јарињу и Брњаку наредне две седмице.

Председник Александар Вучић изјавио је у Дубаију да је задовољан што су се јединице специјалне полиције Росу повукле са административних прелаза Јариње и Брњак, где, каже, није ни требало да дођу, те да је задовољан што се одржао мир.

Други део споразума обухвата да се од сутра од осам сати успоставља "стикер", односно режим налепница, као привремена мера до коначног решења које је одложено на неко време, а о чему ће се тек разговарати у Бриселу. 

Као трећа ставка договорена је радна група коју ће чинити представници ЕУ, Београда и Приштине и која ће тражити трајно решење за таблице, на основу европских стандарда и пракси. 

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво