НАТО: Остајемо у контакту са Вучићем и Куртијем

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг и специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак разговарали су о дијалогу Београда и Приштине и другим питањима у региону Западног Балкана, саопштио је НАТО.

Шеф Алијансе Јенс Столтенберг је казао да НАТО поздравља недавно постигнут споразум о деескалацији и напредак на северу постигнут уз посредство ЕУ и навео да Кфор има кључну улогу у обезбеђивању ефикасне имплементације договореног, те да НАТО остаје чврсто посвећен стабилности региона Западног Балкана.

Како се наводи, НАТО ће остати у блиском контакту са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем о потреби деескалације, показивања уздржаности и повратка дијалогу.

"НАТО снажно подржава дијалог под покровитељством ЕУ и друге напоре са циљем да се нормализују односи Београда и Приштине као јединог пута да се постигне трајан политички споразум и стабилност у региону", наводи се у саопштењу.

Столтенберг је поздравио и сарадњу ЕУ и НАТО као одличан пример стратешке сарадње између две организације.

Објаву Столтенберга на Твитеру ретвитовао је и Лајчак, наводећи да му је драго што је Столтенберга известио о јуче постигнутом споразуму. Додао је да су разговарали и о наредним корацима у дијалогу.

"Захвалио сам КФОР-у због његове важне улоге и доприноса. Сарадња ЕУ и НАТО-а је кључна у региону јер делимо заједничке циљеве", истакао је Лајчак.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара