Читај ми!

Настављају се разговори Петковића и Лајчaка у Бриселу

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић наставиће у Бриселу разговоре са специјални представником ЕУ Мирославом Лајчaком на изналажењу решења за кризу на северу КиМ, потврђено је из делегације Београда.

Незванично, планирано је да разговори почну око 10 часова у згради Европске службе за спољне послове.

Претходно су из ЕУ дипломатских извора за Танјуг потврдили да ће разговори о решавању кризе на северу КиМ бити настављени данас, а да ће по њиховом окончању Мирослав Лајчак издати писано саопштење.

За 15 часова у Бриселу је најављена и видео-конфeренција специјалног америчког изасланика за Западни Балкан Габријела Ескобара.

Делегације Београда и Приштине завршиле су синоћ одвојене разговоре са Мирославом Лајчаком у Бриселу. Према информацијама из делегације Београда, никакав договор није постигнут.

То су раније на Твитеру потврдили портпарол ЕУ Петер Стано и Мирослав Лајчак, наводећи да се у раговорима и даље траже решења.

Шеф приштинског преговарачког тима Бесник Бисљими се претходно, после састанка са Лајчаком, обратио медијима испред зграде Европске службе за спољнополитичке послове, рекавши да је постигнут договор око предлога за деескалацију ситуације на северу КиМ и да се чека одобрење Београда. 

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво