Читај ми!

Петковић и Бисљими за преговарачким столом у Бриселу

Шефови преговарачких тимова Београда и Приштине, Петар Петковић и Бесник Бисљими, састаће се у Бриселу како би разговарали о ситуацији на северу Косова и Метохије.

Високи представник за спољну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је раније да би састанак главних преговарача био први позитивни корак у смиривању тензија.

Позвао је Београд и Приштину на безусловну деескалацију на северу Косова и Метохије хитним повлачењем специјалних полицијских јединица и уклањањем блокада путева.

Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је да ЕУ од Београда и Приштине очекује да се уздрже од једностраних акција или провокација и да искористе платформу коју нуди дијалог како би решили сва отворена питања, укључујући и слободу кретања и регистарске таблице.

Двадесетог септембра на административним прелазима почело је одузимање таблица са ознакама са севера Косова, а возила са ознакама из централне Србије морају да узимају пробне ознаке и да плаћају таксу. 

Специјалне јединице косовске полиције Росу распоређене на административним прелазима, а Срби са севера КиМ блокирају путеве у знак протеста. 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара