Читај ми!

Вучић у разговору са Столтенбергом: О ситуацији на КиМ у међународној заједници “громогласно ћуте“

Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом поводом, како је генерални секретар рекао, забрињавајуће ситуације на северу Kосова и Метохије.

Александар Вучић је истакао да Србија апсолутно ничим, ни једним јединим својим потезом, није прекршила ни Бриселски споразум, ни Резолуцију 1244, нити је на било који начин угрозила очување мира, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима председника Републике.

 

"Седам дана траје потпуна окупација оклопним возилима севера Kосова и Метохије коју спроводи Приштина и сви у међународној заједници 'громогласно ћуте'", нагласио је Вучић.

Ипак, како каже, сви су "изненада забринути када на територији централне Србије угледају српске хеликоптере и авионе, јер ваљда не би требало да постоје, или не би смели да полете док им Kурти или неко из међународне заједнице то не одобри".

Србија, наглашава, поштује све међународне споразуме које је потписала, Србија ће се увек понашати одговорно и озбиљно, али Србија и даље пита кад почиње формирање Заједнице српских општина и када ће Kуртијеве оклопне јединице бити повучене са севера Kосова и Метохије.

На крају, уз захвалност генералном секретару Столтенбергу на коректном односу и жељи да саслуша српску страну, председник Вучић је поставио питање коју је то норму и међународни пропис Србија прекршила? Данас, јуче или било када?

Двојица саговорника договорили су се да остану у сталном контакту због неопходности очувања мира и стабилности у целом региону, наводи се у саопштењу.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво