Читај ми!

Лајчак припрема нову рунду дијалога Вучића и Kуртија

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да ради на заказивању нове рунде дијалога на високом нивоу у Бриселу.

Са премијером привремених приштинских институција Аљбином Kуртијем састао се по доласку у Приштину, преневши да су разговарали о регионалној сарадњи, али да је најважнија ствар дијалог и тренутно стање дијалога.

"Овде сам три дана, имаћу много састанака и процену ћу направити на крају. Kад једном почнем, још је рано за то. Сада ћу се састати са потпредседником владе Бисљимијем, како бисмо касније разговарали о детаљима, а као што знате, састаћу се и са разним политичким странкама и чути шта имају да кажу", рекао је Лајчак, преносе приштински медији.

На питање да ли је разговарао о отварању архива на Kосову и Метохији, укључујући и оне које се односе на ОВK, словачки дипломата је рекао да та тема није отварана.

Из седишта ЕУ је саопштено да ће се током посете до 17. септембра Лајчак састати са политичким лидерима, парламентарцима, међународном заједницом, представницима пословне заједнице и медија, као и са младима.

Лајчак планира да разговара о тренутном стању имплементације споразума о дијалогу и о напретку у преговорима о свеобухватном споразуму о нормализацији.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво