Читај ми!

Владимир Орлић из СНС-а и Борко Стефановић из ССП-а о нацрту предлога за побољшање изборних услова

Међустраначки дијалог о изборним условима улази у завршну фазу. Предлог Нацрта Радног документа за побољшање изборних услова стигао је из Европског парламента. Потпредседник Странке слободе и правде (ССП) Борко Стефановић наводи да предлог документа европарламентараца у овој форми није прихватљив, да је "дијагноза без терапије". Посланик и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Владимир Орлић оцењује да је нацрт документа "списак лепих жеља Драгана Ђиласа".

Kако ће изгледати изборни услови – неки су се надали да ће предлог европарламентараца то разјаснити. Ипак, предлогом Нацрта Радног документа за побољшање изборних услова нису задовољни ни власт ни опозиција.

Потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић оценио је да предлог документа европарламентараца за унапређење изборних услова у овој форми није прихватљив, да је "дијагноза без терапије".

"У овој форми и облику овај документ није прихватљив због тога што је ово документ који додуше врло истинито и темељно дефинише теме у којима се доказује да у Србији не постоје демократски слободни избори. Да не постоји могућност да грађани по закону изразе своју вољу и бирају кога они желе. Он дефинише проблеме, али не даје никаква решења, не даје никакву разраду. Дакле, у овом документу ми немамо могућност, немамо никакав конкретизован предлог шта треба да се уради", наводи Стефановић. 

Добро је, додаје он, што је то предлог који може да се надограђује, али оно што је проблематично је то што они истовремено указују на то да они неће нудити, давати одређена и конкретна решења за усвајање него ће тражити да се ми и Српска напредна странка договоримо.

"Као што знате, то је за ових девет година потпуно немогуће. Такође је проблематично што су европосланици одлучили да се с влашћу договарају неких четири-пат дана раније него што су документ доставили осталим равноправним учесницима у процесу, чиме су заиста прекршили сва могућа правила, а они су понудили да дају овај папир", објашњава Стефановић.

Орлић: Нацрт докумената списак лепих жеља Драгана Ђиласа 

Владимир Орлић, посланик и члан Председништва Српске напредне странке, оцењује да је платформа Европског парламента обичан списак Ђиласових лепих жеља и поручује да овакав папир апсолутно не долази у обзир.

"Тај папир је прављен као списак лепих жеља Драгана Ђиласа, апсолутно и у сваком смислу. И данас кад вам они кажу да као нешто нису задовољни, могу само да се насмејем и питам – а чиме то? Је л' можда недостаје реченица – и у среду после подне се инаугурише Његово височанство Драган Ђилас и ступа на власт у Србији, па пошто те реченице нема, ви као нисте задовољни", упитао је Орлић коментаришући Нацрт Радног документа европарламентараца о побољшању изборних услова.

Он је упитао којих то услова за одржавање фер избора нема данас, а било их је пре 2012. године, када је СНС била у опозицији.

"У овој земљи избори постоје и у овој земљи недвосмислено демократија постоји и то је суштински проблем Драгана Ђиласа и ових људи који су с њим. Дакле, то што избори постоје јесте њихов суштински проблем јер они знају да на тим изборима немају шта да траже, они немају гласове и зато они очекују да их неко из Европског парламента постави на власт", оценио је Орлић.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара