Читај ми!

Брнабићева у Будимпешти, сутра заједничка седница влада

Чланови Владе Србије, предвођени премијерком Аном Брнабић, допутовали су у званичну посету Мађарској, током које ће бити одржана заједничка седница двеју влада и потписан споразум о стратешком партнерству.

Премијерку Ану Брнабић и министре на аеродрому у Будимпешти дочекао је министар финансија Мађарске Михаљ Варга, а премијер Виктор Орбан вечерас ће у част делегације Србије приредити радну вечеру, саопштено је на сајту Владе.

Планиран је и низ билатералних састанака, а један од њих имаће и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић са министром иностраних послова Мађарске Петером Сијартом.

Тема тог састанка биће ситуација у региону, спровођење реформи у склопу процеса европских интеграција, као и годишњи план техничко-експертске помоћи Мађарске у процесу приступања Србије Европској унији.

Сутра је на дневном реду састанак Брнабићеве и Орбана, а потом потписивање споразума о стратешком партнерству две суседне земље.

Посета чланова Владе Србије Будимпешти завршиће се сутра после подне заједничком конференцијом за новинаре Орбана и Брнабићеве, на којој ће изнети детаље споразума и оцене састанка.