Читај ми!

Брнабићева разговарала са Вархељијем: ЕУ је стратешко опредељење Србије

Пуноправно чланство у ЕУ је сполнополитички приоритет и стратешко опредељење Србије, као и очување стабилности, безбедности и дипломатско решавање отворених питања, рекла је премијерка Ана Брнабић у разговору са комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Оливером Вархејијем, коме је захвалила на личном ангажовању по том питању.

Ана Брнабић је Оливера Вархељија упознала са активностима које се спроводе у области борбе против корупције, имплементације медијске стратегије и о активностима у процедури промене Устава договорених са Скупштином Србије.

Представљајући резултате које је Влада Србије остварила у областима владавина права и реформе правосуђа, премијерка је истакла да су то и основни захтеви у приступном процесу Србије и Европске уније.

Састанку је присуствовала министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, која је информисала комесара о активностима које су спроведене у претходном периоду и истакла да је Србија спремна за отварање кластера 3 и 4.

Комесар Вархељи похвалио је напоре Србије у спровођењу реформи и интеграцији Србије у Европску унију, саопштено је из Владе Србије.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се