Читај ми!

Опозицији представљен нацрт споразума о изборним условима, рок за примедбе до понедељка

На 12. састанку радне групе за међустраначки дијалог без посредовања странаца представници владајуће коалиције опозицији су представили нацрт споразума о изменама изборних услова. Представници опозиционих странака имају рок да до понедељка поднесу примедбе, а онда би до краја следеће недеље требало да се дође и до финалног текста.

Састанку су присуствовали председник Скупштине Србије Ивица Дачић, заменик шефа посланичке групе СНС-а Владимир Орлић, из опозиције су дошли лидер Двери Бошко Обрадовић, заменик председника СРС-а Александар Шешељ, председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски, председник ПОКС-а Жика Гојковић, представник ДСС-а Дејан Шулкић, лидер Доста је било Саша Радуловић и председник Здраве Србије Милан Стаматовић.

Дејан Шулкић из Демократске странке Србије пренео је новинарима након састанка да споразум који је власт представила опозицији јесте на трагу онога што се желело и да води до неког високог степена сагласја између власти и опозиције.

"Остала су још нека питања која нису усаглашена. План је динамички да се то заврши до краја следеће недеље у односу на обавезе председника Скупштине, да ће тај састанак бити одржан у петак и очекујемо да би то могао да буде финални споразум о којем ће моћи да се говори", навео је Шулкић.

Рекао је и да ће председнички и избори за одборнике Скупштине Града Београда бити одржани између 3. и 17. априла следеће године.

Жика Гојковић из Покрета за обнову Краљевине каже да је благи оптимиста након добијања документа.

"Да ћемо први пут после дуже времена имати неке измене које ће омогућити да имамо правичније изборе и да ће се неке аномилије које су се дешавале перманентно коначно променити и да ће опозиција бити у мало бољем положају", додао је Гојковић.

Лидер Двери Бошко Обрадовић наводи да су први утисци, после првог читања предлога, да је власт спремна да изађе у сусрет захтевима опозиције у оним мање важним питањима, док она кључна питања, каже, овим споразумом нису добро дефинисана.

"Мислим пре свега на слободу медија, која се не решава овим споразумом, мислим на притиске на бираче, на функционерску кампању и на оно што је за нас најважније, а то је како ћемо контролисати комплетан изборни и предизборни период, односно како ће опозиција имати утицај на контролу избора након потписивања оваквог споразума", рекао је Обрадовић.

Представници опозиционих странака имају рок да до понедељка поднесу примедбе на представљени нацрт споразума, а онда би до краја следеће недеље требало да се дође и до финалног текста.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара