Туча у просторијама Исламске заједнице у Пријепољу

Јутрос око 3 и 40 у и испред просторија Исламске заједнице у Пријепољу у тучи између више лица, четири особе су лакше повређене, саопштава полицијска управа у Пријепољу. Предузетим мерама полиције успостављени су нарушени ред и мир, а том приликом један полицијски службеник је лакше повређен.

Против Мерсина Ћ. из Пријепоља поднета је кривична пријава због основане сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Против 17 лица из Пријепоља поднете су прекршајне пријаве због ремећења јавног реда и мира, саопштава пријепољска полиција.

Према речима муфтије Исламске заједнице у Србији, Муамера Зукорлића, новоизабрани представници Исламске заједнице покушали су јутрос да уђу у просторије тог меџлиса, али их је у томе спречила полиција која их је, како је рекао, брутално избацила, спровела у полицијску станицу и неосновано задржала неколико сати. 

Како преноси Танјуг, Зукорлић је рекао да се полиција током интервенције у Пријепољу сврстала на страну Исламске заједнице Србије и муфтије Адема Зилкића.

"Ми смо мислили да је полиција прекинула са праксом бруталности према нашим службеницима, али се то опет понавља", изјавио је Зукорлић, и нагласио да тај потез неће никога поколебати у Исламској заједници у Србији.

Сабор је најоштрије осудио понашање полиције у Пријепољу и тај оштар протест ће бити достављен председнику, влади, министарству унутрашњих послова и свим домаћим и међународним факторима, рекао је Зукорлић.

Исламска заједница Србије, на чијем челу је муфтија Адем Зилкић, издала је саопштење поводом ноћашње туче и обијања просторија Одбора меџлиса у Пријепољу.

У саопштењу Исламске заједнице Србије, наводи се да су просторије обили непознати починиоци ноћас око 2 сата, а да је за њима у просторије ушло "неколико нелегитимних хоџа" и адвокат Сабахудин Хајдаревић.

Према саопштењу, верници који су се затекли на лицу места покушали су да бране објекат, али је избила масовна туча у којој је неколико особа задобило фрактуре носа и вилице.

Полиција је брзо дошла на лице места и раздвојила грађане од провалника који су се забарикадирали унутар објекта.

Након безуспешног убеђивања да провалници напусте зграду, они су вербално напали полицајце, па је начелник наредио да се изгредници приведу и ухапсе, а објекат је враћен Исламској заједници Пријепоље, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи