Читај ми!

У четвртак наставак дијалога без посредовања ЕП

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић најавио је да ће дијалог о изборним условима, без посредовања европарламентараца, бити настављен у у четвртак 2. септембра када ће, како каже, представници власти изнети ставове о предлозима опозиције за промену изборних услова.

Ивица Дачић је казао да је циљ да се до краја следеће седмице дође до финалног текста и споразума са станкама које нису желеле да о изборним условима разговарају у присуству странаца.

"Имали смо много састанака радне групе на којем су партије износиле предлоге о четири теме, а наставићемо са тим активностима и сумирањем резултата тог дијалога и да крајем следеће седмице поробамо да дођемо до финалног текста и договора", рекао је Дачић у Скупштини Србије, након што је расписао локалне изборе у Мионици и Неготину за 17. октобар ове године.

Када је реч о дијалогу на другом колосеку, уз посредовање Европског парламента, Дачић је казао да још није стигао предлог текста који су европарламентраци најавили да ће послати до 1. септембра, а о којем би партије требало да се изјасне до следећег пленума са представницима ЕП 17. и 18. септембра.

"Крајњи циљ је да шест месеци пре термина избора имамо дефинисане изборне услове и договор којим би у највећој мери били задовољни сви учесници дијалога", рекао је Дачић.

Он је, такође, најавио да ће руководства СНС и СПС у петак разговарати о сарадњи на следећим изборима.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи