Читај ми!

Лајчак: Састанак главних преговарача Београда и Приштине почетком септембра

Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак најавио је да ће се следећи састанак на нивоу главних преговарача одржати почетком септембра. Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да ће Београд инсистирати на формирању Заједнице српских општина као суштинског дела Бриселског споразума и пуној имплементацији дела о правосуђу која се односи и на пресуду Ивану Тодосијевићу.

Мирослав Лајчак је објавио на свом Твитер налогу да је данас одржао одвојене састанке са шефовима преговарачких тимова Београда и Приштине, Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем.

"Данас сам имао значајне, одвојене, разговоре са првим замеником косовског премијера Бесником Бисљимијем и са директором српске Канцеларије за Косово Петром Петковићем о припремама за следећи састанак у оквиру дијалога на нивоу главних преговарача почетком септембра", написао је Лајчак.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је за Танјуг ТВ да очекује да ће разговори Београда и Приштине на техничком нивоу да се наставе у првој половини септембра и да ће српска делегација инсистирати на формирању Заједнице српских општина као суштинског дела Бриселског споразума и пуној имплементацији дела о правосуђу која се односи и на пресуду Ивану Тодосијевићу.

Петковић је нагласио и да наставак разговора на највишем нивоу зависи од успешности ових преговора, а да је српска страна показала да је за дијалог, али да има црвене линије, јер, како је истакао, нико не може да понижава српски народ и гази Бриселски споразум.

Последњи састанак на највишем нивоу између председника Србије Аелександра Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија одржан је у Бриселу 19. јула.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи