Читај ми!

Селаковић у Најробију: Пријатељски односи две земље, потенцијал за сарадњу у разним областима

Шеф српске дипломатије Никола Селаковић састао се са државним секретаром у Министарству иностраних послова Кеније Абабуом Намвамбеом. Током разговора констатовано је да су билатерални односи две земље веома добри, као и да се очекује наставак унапређења сарадње и даље интензивирање политичког дијалога.

Селаковић и Намвамбе истакли су добре и пријатељске односе две земље као и могућности унапређења економске сарадње у разним секторима привреде.

Сагласили су се да то посебно важи у областима пољопривреде, фармације, грађевинарства, тешке индустрије и енергетике.

Селаковић је током састанка одржаног у Најробију, истакао да је Србија поносна на дугу историју односа и сарадње и указао да они датирају још из времена СФР Југославије, речено је Танјугу у Министарству спољних послова.

У том смислу, министар Селаковић уручио је позивно писмо Намвамбеу за министарку спољних послова Кеније Рејчел Омаму и делегацију те земље да присуствују обележавању 60 година од прве Конференције Покрета несврстаних земаља што ће се одржати у октобру ове године у Београду.

Селаковић се захвалио на принципијелном ставу Кенији у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности Косова и истакао да очекује да ће Србија и Кенија наставити да се помажу у међународним форумима у складу са националним приоритетима.

Министар је изнео намеру Србије да се следеће академске године повећа број стипендија за нове генерације студената из Кеније који желе да се образују на факултетима у нашој земљи.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво