Читај ми!

Ужице добило нову спортску халу, радови на обилазници почињу средином октобра

Председник Србије Александар Вучић обилази Златиборски округ. Најавио је улагање осамдесет милиона евра у Здравствени центар Ужице и почетак радова на обилазници до средине октобра. На отварању нове спортске дворане, поручио је младим ужичким спортистима да уживају у спорту, да науче да побеђују, али и да губе.

Председник Вучић је рекао да ће у Клинички центар у Ужицу у наредне четири године бити уложено 80.000.000 евра, што је више него што ће се уложити у КЦ Крагујевац.

"Имаћете све ново, тешко да ће Крагујевац да кошта толико, само ће Београд да кошта више", рекао је Вучић током обиласка Клиничког центра Ужице, уз напомену да ће тим улагањем то постати велики здравствени центар у Србији

Најавио је и повећање плата здравственим радницима најкасније до 1. јануара.

"Радили смо на повећању плата у последње три године и то неће бити безначајно већ значајније повећање. За три, четири године имаћете феноменалне услове", рекао је Вучић.

Говорећи о улагањима у Ужице, он је казао да ће поред Клиничког центра у изградњу обилазнице бити уложено тридесет милиона, а биће уложено и у водовод, изградњу котларница, што је све, веће улагање него у претходних шездесет, седамдесет година.

"Када сам некада долазио у Ужице људи су причали да говорим глупости. Ускоро ћете да видите. Имаћете нови мост на Ђетињи. То је 50 милиона, потпунио нови пут до (Бајине) Баште. А ако погледате плате од пре шест, седам година и данас видећете да то није ни слично", рекао је Вучић. 

Радови на обилазници до средине октобра 

Председник је најавио да ће радови на обилазници око Ужица почети најкасније средином октобра.

"Дошао сам да кажем шта ћемо да урадимо за Ужице, шта ћемо све чинити за Златиборски округ. Због сталних гужви у граду и загађења ваздуха одлучили смо да изградимо обилазницу у дужини од око пет километара", казао је Вучић.

Указао је да ће бити завршен ауто-пут до Паковраћа до краја ове године, а до средине идуће до Пожеге, па се иде од Ужица до Котромана.

Најавио је градњу пута према Кадињачи, градњу тунела којим ће се спојити Дуб и Дубце, што ће коштати 50.000.000 евра. 

Председник je рекао да ће тунел под Кадињачом бити отворен за две године. 

Вучић је подвукао да ће након подизања инфраструктуре држава покушати да у Ужице доведе још једног великог инвеститора. 

Да нам се деца баве спортом, да уче да побеђују и губе

Вучић је на отварању нове спортске дворане поручио младим ужичким спортистима да уживају у спорту, да науче да побеђују, али и да губе.

Отварању спортске хале присуствовали су спортисти, као и млађе категорије ужичке Слободе, КК Севојно, Одбојкашког клуба Форма...

Спортска халу у насељу Крчагово градила се више од 10 година, а у њену изградњу је уложено око 1,25 милиона евра.

Типска спортска хала за школске спортове у Крчагову, укупне је површине 1.555 квадратних метара, за око двеста гледалаца.

"Овде може да се игра кошарка, рукомет и одбојка. У Ужицу постоји фантастична традиција у одбојци и кошарци. Децо, важно је да уживате овде, да научите да побеђујете. Они који кажу није важно побеђивати, лажу. Научите да побеђујете и губите. Важно је научити и да губите, да би знали из пораза да побеђујете", поручио је Вучић.

Председник је поделио кошаркашке лопте будућим спортистима, а од министра спорта Вање Удовичића затражио да се што пре обезбеде и одбојкашке лопте.

Он је рекао и да је важно да имамо што више медаља и у параолимпијском спорту, додајући да су женски и параолимпијски спорт популарни на Западу, посебно у протестантским земљама.

"Параолимпијски и женски спорт – невероватно је колико то подиже углед земаља које напредују у те две сфере", рекао је Вучић и подсетио да и параолимпијце, освајаче медаља чекају исте награде – 70.000 евра за злато, 60.000 за сребро и 50.000 евра за бронзу.

Вучић у селу Пепељ обишао домаћинство Благојевић

Председник је посетио домаћинство породице Благојевић у Пепељу, селу удаљеном девет километара од Бајине Баште. Шесточлана породица Благојевић позната је као један од највећих произвођача малина у том крају.

Осим са члановима породице Благојевић, председник је разговарао и са другим мештанима Пепеља, а најмлађима је поклонио таблете.

Домаћин Љубо гаји малину од 1986. године, а почео је са 2.000 садница, док сада има 12.000.

Малине обрађују од почетка па све до брања сами, без радника, а ове године њихов малињак је проглашен најбољим.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи