Читај ми!

Оштра дискусија представника Не давимо Београд и СНС-а, најмање о изборима

У оквиру циклуса разговора представника власти и опозиције на РТС-у, Добрица Веселиновић из Иницијативе "Не давимо Београд" и посланик СНС-а Дејан Кесар веома мало су говорили о дијалогу о изборним условима који се води на два колосека – са представницима Европског параламента и без њиховог учешћа.

Кесар и Веселиновић, гостујући на РТС-у, готово нису ништа рекли о изборним условима, али зато није недостајало међусобних оптужби.

Веселиновић је оценио да је последица дијалога да се медији отварају прeма опозицији као и да показује да са изборним процесом није све у реду.

"Желимо да будемо конструктивни, дијалог показује да са изборним процесом није све у реду. Очекујемо да дође до некаквог договора, а било би добро да буде озваничен у писаној форми", додао је Веселиновић.

С друге стране, посланик СНС-а каже да су избори из јуна прошле године потпуно легитимни и транспарентни што су, наглашава, потврдили и међународни чиниоци.

Према оцени Дејана Кесара, интерес Иницијативе "Не давимо Београд" је да учествује у међустраначком дијалогу са европарламентарцима јер очекују да ће их, како је рекао, посадити у фотељу.

Веселиновића је оптужио да се састао са Виолом фон Крамон, лобисткињом Приштине у Бундестагу.

Веселиновић је одговорио да је са њом састао као са представницом немачке партије Зелених са којом Иницијатива сарађује.

Кесар је позивајући се истраживања Крика навео да је у власништву Веселиновића пет станова, галерија и атеље.

Веселиновић је узвратио да је све наведено у власништву његове уже породице – родитеља, сестре, зета, наводећи да је атеље његовог оца а да је стан у коме живи купио на кредит.

На оптужбе Кесара да нема дан радног стажа и да је досад само волонтирао, Веселиновић је рекао да ради више од 15 година у цивилном сектору и да су му примања просечна за Београд.

Веселиновић је нагласио да је Кесар један од посланика Скупштине Србије који је тражио аутентично тумачење закона које би, како је рекао, погодовало банкама на штету грађана које су их тужили за неосновану наплату трошкова за обраду кредита.

Напоменуо је да су циљеви Иницијативе "Не давимо Београд" да српска престоница постане добро место за све и да бране јавни интерес насупрот приватном капиталу.

"Желимо да радимо на томе да имамо добре школе, да сачувамо наше реке, да удишемо чист ваздух, да сви млади који желе да оду из земље ипак остану овде и да Србија буде добра земља за све", додао је Веселиновић.

Говорећи о политици Иницијативе "Не давимо Београд", Кесар је рекао да представљају "привезак Драгана Ђиласа", тврдећи да је члан тог покрета Радомир Лазовић изјавио да би у случају њиховог доласка на власт субвенције за београдске вртиће биле укинуте, што је Веселиновић демантовао.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се