Читај ми!

ССП у Врњачкој Бањи: Нема сарадње са странкама које преговарају о изборима мимо ЕУ

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је у Врњачкој Бањи да је против одржавања избора на више нивоа у једном дану, али да то неће бити разлог за неучествовање на њима. Искључио је могућност да ССП ближе сарађује са странкама које учествују у разговорима о изборним условима без посредовања ЕП.

Руководство Странке Слободе и правде посетило је Врњачку Бању, где су председник и потпредседници странке разговарали са члановима и заинтересованим грађанима, и предстваили "План за Дан после".

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да је један од основинх постулата партије коју води престанак деценијских подела међу грађанима. Оне су, наглашава, посебно интензивирани у последњих девет година.

Коментаришући састанак руководства Србије и Републике Српске са представницима опозиционих партија из Београда и Бањалуке, коме су присуствовали и председници Покрета Двери, Доста је било, СРС-а и Заветника, Ђилас је рекао да јединство не могу да постигну људи који, како каже, представнике опозиционих странака и све који другачије мисле проглашавају издајницима и страним плаћеницима.

Да се желео јединствен став о националним интересима, каже председник Странке слободе и правде, на састанак би била позвана целокупна опозиција, али и представници Универзитета, Цркве и САНУ.

Ђилас је искључио могућност да Странка слободе и правде ближе сарађује са странкама које учествују у разговорима о изборним условима без посредовања чланова Европског парламента, на којима је био и председник Србије и СНС-а Александар Вучић, а међу којима је и покрет Двери.

Странка Слободе и правде је, наглашава Ђилас, против одржавања избора на више нивоа у једном дану, али, како каже, то неће бити разлог за неучествовање на њима.

Драган Ђилас је рекао да се у наредних годину дана решава питање опстанка Србије, тј. одлучује се да ли ће, према његовим речима, Србија бити нормална, демократска и просперитетна земља.

Добро је, каже Ђилас, што се у Врњачкој Бањи гради и обнављају хотели али, није добро када, како тврди, хотеле купују поједници блиски власти којима затим држава, кроз субвенције, даје новац да обнове те хотеле.

Лоше је, поручује потредседник Слободе и правде, и што касни изградња Аква парка у Врњачкој Бањи.

Уверен је да ће се његова странка изборити за промену власти и за то да почетна плата лекара буде 1.000 евра, а наставника од 700 до 800 евра.

Са људима који раде за нешто више од 30.000 динара, тврди, може се манипулисати, што, каже, неће бити случај када просечна плата буде била преко седам стотина евра и када људи не буду размишљали како да прехране децу и купе им уџбенике.

Тепић: Донети закон о тужиоцу по узору на Румунију

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић каже да није чула за пример да познато бањско лечилиште има проблеме са пијаћом водом као Врњачка Бања јер, како наводи, локални моћници и људи блиски власти граде зграде на извориштима.

План њене странке, уколико победи на изборима, је да донесе закон о специјалном антикорупцијском тужиоцу по узору на Румунију.

Тај тужилац, каже Тепићева, треба да има своју јединицу сачињену од правника и финансијских стручњака и да пред лице правде изведе највише функционере који су кршили закон, не само у државној управи и локалној самоуправи, већ и у правосуђу и средствима јавног информисања који се финасирају новцем грађана.

Висина казне, поручује потпредседница Странке слободе и правде, треба да буде сразмерна висини функције коју је неко обављао.

Уколико њена странка шест месеци по евентуалном доласку на власт не испуни план који је понудила грађанима, Мариника Тепић каже да су челници странке ставили потпис на обећање да ће се повући из политике.

Стефановић: Санкционисати све који су се обогатили, а не могу да докажу порекло имовине

Потредседник странке Борко Стефановић истакао да је план ССП-а да новим Законом о пореклу имовине санкционише све који су се обогатили, а који не могу да докажу порекло имовине своје породице.

Лош однос власти према селу, пољопривреди и животињама, потредседник странке Дејан Булатовић види у пословању фирме из Врњачке Бање која хвата псе луталице.

Булатовић тврди да нико не зна где ти пси завршавају и да у ту фирму нико не сме ни да уђе.

После Врњачке Бање, руководство Странке слободе и правде посетило је и Краљево.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво