Читај ми!

Вучић: У Владичином Хану плате због "Текласа" повећане са 245 на 444 евра

Председник Србије Александар Вучић посетио је Владичин Хан, где ће, како је најавио, бити направљена и петља на ауто-путу према Врањској Бањи. Са руководством компаније "Теклас" разговараће о проширењу производње и отварање погона у Врању како би се обезбедила радна места за део радника "Геокса" који су остали без посла.

Председник је посетио нови погон турске компаније "Теклас аутомотив", која се бави приозводњом система за циркулацију течности ниског притиска за реномиране аутомобилске марке "фолксваген", "ауди", "шкода" и "волво". 

Вучић је током обраћања окупљеним грађанима и радницима рекао да су захваљујући "Текласу" просечне плате у Владичином Хану у претходном периоду повећане за 81 одсто, са 245 на 444 евра.

"Када смо кренули да радимо у Владичном Хану мало ко је веровао да ћемо успети да урадимо несто, прво да обновимо вртић, школу Бранко Радичевић и да доведемо Теклас. И тада су нас нападали, а захваљујући Текласу имамо повећање у Владичином Хану са 245 на 444 евра за само девет година, што је повећање од 81 одсто", навео је Вучић.

Каже да ће се ускоро радити и фекална и кишна канализација у вредности од 20 милиона евра, затим водоснабдевање у две фазе, од чега прво из Јелашничке реке да се направи нова акумулација, како у Владичином Хану не би имали проблема са водом.

Председник је најавио да ће бити направљена и петља на ауто-путу између Владичиног Хана и Врањске Бање, како би грађани лакше могли силазе са ауто-пута када иду у Владичин Хан.

"Радимо и на локалним путевима, хоћемо да их обновимо да се сијају, а не да буде безброј рупа. Бескрајно сам вам захвалан на подршци - да покушамо да сачувамо људе да остану на својим огњштима на југу Србије. Борићемо се да градимо Владичин Хан још брже и више него до сада", поручио је Вучић.

Председник је после обраћања окупљеним грађанима отишао на састанак са представницима компаније. 

"Теклас" је производњу у Владичином Хану покренуо 2016. године када је из стечаја купила бившу индсутрију намештаја Слога и инвестирала 11,35 милиона евра у покретање сопствене производње са 450 радника.

Две године касније, 2018. "Теклас" је израдио још једну производну халу и у фабрици сада укупно ради око 1.300 људи, а у плану је да буде запослено још 70 у новом погодну.

Компанија "Теклас" је основана 1971. године, када је отворена прва фабрика за делове од екструдиране гуме и делове од бризгане пластике.

"Теклас" је глобални добављач који дизајнира, развија и производи системе за циркулацију течности и системе брисача за велике произвођаче у аутомобилској индустрији.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво