Читај ми!

Вучић са конгресменима: Србија жели да успостави боље односе са САД

Председник Србије Александар Вучић састао се са конгресменима САД Ериком Сволвелом и Шоном Малонијем, са којима је разговарао о развоју билатералних односа, као и о стабилности у региону Западног Балкана.

Председник Вучић је указао на важност јачања билатералне сарадње и унапређења укупних односа са САД, а посебно значај унапређења економске сарадње двеју земаља, саопштила је Служба за сарадњу с медијима Председника.

"Србија жели да успостави боље односе са САД", рекао је председник Вучић.

Двојица конгресмена су рекла да су дошли у посету Србији охрабрени економским резултатима, са намером да охрабре америчке инвеститоре да више улажу у нашој земљи.

Конгресмени Сволвел и Малони су изразили подршку регионалној иницијативи Oтворени Балкан, коју виде као велику могућност за напредак Западног Балкана.

Вучић је рекао да је та иницијатива отворена и за остале у региону и да су регионална економска сарадња и међусобно повезивање основ за мир и стабилност.

Председник је упознао америчке конгресмене са резултатима које је Србија постигла на плану вакцинације.

Делегација Конгреса САД је поздравила солидарност коју је Србија показала помажући, као одговоран сусед, донацијама вакцина и грађанима региона. Он је захвалио на досадашњој помоћи САД у оквиру борбе против пандемије, посебно имајући у виду чињеницу да су САД тренутно једна од највише погођених земаља овим вирусом у свету.

Председник Вучић је подсетио саговорнике да се ове године навршава 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и САД, изразивши наду да ћемо имати прилике да овај важан јубилеј адекватно обележимо, упркос рестриктивним околностима услед пандемије.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво