Читај ми!

Брнабићева у Јабланичком округу, улагања у квалитетнији и бољи живот

Премијерка Ана Брнабић изјавила је у Лесковцу да је тај град светионик културе, а тамошњи Народни музеј пример како сваки музеј у већем граду треба да изгледа. Другог дана посете Јабланичком округу обишла је и реновирану основну школу која је добила и спортску халу у Власотинцу и погон "Јумка" у Црној Трави.

Морало је много брже, али је неоспорно да су изградњу централног постројења за пречишћавање отпадних вода у Лесковцу пратили проблеми и немарност извођача. Капитални објекат вредан готово тридесет милиона евра спреман је за пробни рад.

И лесковачку Општу болницу чекају обимни радови. После енергетске ефикасности, у коју је уложено пет милиона евра, почиње адаптација унутрашњег простора, од подова до плафона и уношење нове опреме. Радови ће коштати педесет милиона евра.

Врелина није успорила ни комплетну реконструкцију једне од најзначајнијих лесковачких саобраћајница за коју је држава издвојила готово 300.000.000, а град 185.000.000 динара. Ово је улагање у квалитетнији и бољи живот, каже премијерка Србије.

"Морамо да радимо додатно да би се разлика у Јабланичком округу смањила и што пре приближила републичком просеку, и на томе радимо и тиме што улажемо у инфраструктуру", истиче председница владе Ана Брнабић.

Само за две школе у Власотинцу држава је у протекле две године издвојила 160 милиона динара. Комплетно је обновљена једна од две основне школе и подигнута спортска хала.

Следи улагање од два милиона евра у Техничку школу, водећу у дуалном образовању, која ће добити регионални тренинг центар за преквалификације и доквалификације радника за неопходна занимања.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи