Читај ми!

Градиће се два нова студентска дома, Овчарско-кабларска клисура проглашена пределом изузетних одлика

На данашњој седници Владе донета је одлука о зајму којим ће се изградити два нова студентска дома, у Београду и Нишу. Овчарско-кабларска клисура проглашена је пределом изузетних одлика.

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Предлог закона о потврђивању Оквирног споразума између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије за пројектни зајам – студентско становање, којим ће се обезбедити средства за изградњу два нова студентска дома у Нишу и Београду, за смештај 1.400 студената.

Нов студентски дом у Београду са 1.000 кревета биће изграђен као нови блок у Студентском граду, а предвиђено је да се студентски дом у Нишу, за смештај 400 студената, изгради у оквиру комплекса техничких факултета.

Влада Србије донела је одлуку да се Овчарско-кабларска клисура прогласи пределом изузетних одлика, како би се очувале њене природне вредности (геолошке и биолошке разноврсности), заштитило еколошки значајно подручје и сачувале културно-историјске знаменитости.

Чланови Владе усвојили су Уредбу о утврђивању Програма доделе бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва на територији Републике Србије.

За тај Програм издвојено је 120 милиона динара, како би се решиле основне потребе кретања сеоског становништва и села боље повезала са општинама и градовима.

Влада Србије усвојила је Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о оснивању и условима делатности културно-информативних центара, којим се утврђује правни оквир за јачање међудржавне сарадње у области културе, образовања и информационих технологија.

На данашњој седници усвојен је и Предлог закона о потврђивању Амандмана на Монтреалски протокол о супстанцама које оштећују озонски омотач.

Одлука о исплати новчаних награда освајачима медаља 

На седници је донета одлука да се спортисткињи Милици Мандић исплати новчана награда у висини од 70.000 евра (у динарској противвредности) за освојену златну медаљу на Олимпијским играма у Токију у спортској дисциплини тaеквондо.

Исти износ припао је и њеном тренеру Драгану Јовићу.

За освојену сребрну медаљу у дисциплини стрељаштво (ваздушни пиштољ) на ОИ у Токију, Дамиру Микецу, као и његовом тренеру Горану Микецу, биће исплаћена новчана награда од по 60.000 евра (у динарској противвредности).

За освојену бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију у спортској дисциплини тaеквондо, Тијани Богдановић и њеном тренеру Драгану Јовићу, биће исплаћено по 50.000 евра (у динарској противвредности).

Министар спорта Вања Удовичић је, гостујући на РТС-у, потврдио да је Влада донела одлуку о исплати награда, додајући да ће новац већ сутра бити на рачунима спортиста и њихових тренера.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво