Читај ми!

Вучић стигао у Скопље на скуп у оквиру "мини-Шенгена"

Председник Србије Александар Вучић допутовао је у дводневну посету Скопљу, где ће се састати са председницима влада Северне Македоније Зораном Заевом и Албаније Едијем Рамом у оквиру регионалне иницијативе за сарадњу познате под називом "мини Шенген".

Александар Вучић ће са премијерима Заевом и Рамом учествовати сутра на Економском форуму за регионалну сарадњу у организацији привредних комора Србије, Северне Македоније и Албаније.

На форуму ће, како је најављено, бити објављено ново име ове регионалне иницијативе и биће потписана три документа: Меморандум о разумевању о сарадњи на олакшању увоза, извоза и кретања робе на ЗБ, затим Споразум о сарадњи у заштити од катастрофа на Западном Балкану и Меморандум о разумевању о сарадњи у вези са слободним приступом тржишту рада на Западном Балкану.

У Скопљу ће бити одржан велики пословни форума који ће окупити око 350 компанија са ЗБ, а очекује се више од 400 билатералних састанака привредника.

Скопски форум о регионалној сарадњи на Западном Балкану окупиће компаније из Србије, Албаније, Северне Македоније и БиХ, али и других регионалних и европских економија, као и представнике влада, финансијских институција, универзитета, медународних делегација и асоцијација.

Највећи број компанија учесница долази из грађевинског сектора, пољопривредно-прехрамбене индустрије, енергетике, машинске, ауто и текстилне индустрије, туризма, ИКТ и телекомуникација, транспорта и логистике.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво