Читај ми!

Стефановић: Тужићу све медије који ме представљају као криминалца

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић најавио је да ће у понедељак поднети тужбе против свих медија који га "без икаквих аргумената представљају као криминалца и завереника који је у дослуху са злочинцима и убицама".

"На поједине написе на насловним странама у којима сам без икаквог повода и доказа доведен у везу са похапшеним кланом монструозних убица реаговао сам моментално, знајући колико такве лажи могу да нанесу штету мојој земљи, нашем председнику, нашој странци и мени лично", изјавио је министар одбране Небојша Стефановић, наводи се у саопштењу.

"Сматрао сам да ће моја аргументована реакција да спречи да се иједна реч ухапшеног убице убудуће узме као истина, јер све што је изговорио је најцрња лаж – и када је реч о председнику Вучићу и када је реч о мени. Поготово јер је истрага о овим злочинима, као што сам већ раније напоменуо, почела у време када сам обављао дужност министра унутрашњих послова", рекао је Стефановић.

Каже да је напад на њега упркос томе настављен и то на начин који је превршио сваку меру.

"Стављајући ме у исти кош са мафијом, као оне који ће "профитирати од уклањања Вучића", аутори и инцијатори оваквих болесних конструкција прешли су сваки праг нормалног и њихове безумне нападе схватам као нападе на мене, моју породицу и моју државу, тако да ће и моји даљи одговори и кораци бити такви да заштитим све што ми је најсветије", наводи Стефановић.

Министар одбране каже да не би био изненађен да су овакве "монструозне лажи и напади дошли од Ђиласових медија, то је њихов политички задатак, а истина неважна".

"Али да медији који подржавају нашег председника и Владу, знајући да ухапшени убица изговара све саме лажи, конструишу неке његове речи и мене повежу са мафијом, то нећу да дозволим. И до сада је у тим медијима вођена хајка против мене, па и моје породице, на шта сам уз велике напоре реаговао крајње уздржано, па чак и када су сипали све саме лажи против мог мртвог оца", наводи се у саопштењу.

Упркос истини и упркос мојој крајњој уздржаности, та хајка не престаје, већ се само појачава и сада кулминира монструозним оптужбама да заједно са мафијом желим да се окористим од "уклањања председника Вучића", рекао је Стефановић.

"Таквим одвратним лажима је пређена свака граница и отворена је директна опасност за мене и за моју децу. А она нису ништа мање вредна од било ког другог детета у Србији.

Пошто крајње искрено верује, како каже Стефановић, у наше државне органе и правосудни систем, у понедељак ће поднети тужбе против свих медија који га "без икаквих аргумената представљају као криминалца и завереника који је у дослуху са злочинцима и убицама".

"Урадићу то зато што истина мора да заустави ову беспризорну хајку, која наноси штету и доводи у опасност моју породицу, али у исто време тешко нарушава кредибилитет и углед наше државе", каже он.

Подвлачи да не може да остане у ваздуху нечија лаж да "као министар одбране и потпредседник Владе радим против председника Републике, који ми је уједно политички ментор и пријатељ".

"Не желим да због таквих лажи постављам себи питање како да сутра станем пред наше војнике, разговарам са неком високом страном делегацијом или одем у државну посету као министар одбране, борећи се за Србију, када ме медији који подржавају председника и Владу стављају у исти кош са убицама и завереницима против шефа државе", рекао је министар одбране.

"У лажима које су објављене нема никаквих порука мени, па и ако их има ја их не разумем, нити желим њима да се бавим. Знам да према мени постоји лична нетрпељивост, па чак и мржња од појединих интересних група у странци којој припадам, али ако је ово начин да се то покаже, онда су се преварили, јер су прешли све границе људског решавања несугласица и проблема. Ово је тачка у којој се угрожавају моја деца, дужност коју посвећено обављам, моја држава и мој председник, а ја то нећу да дозволим и борићу се свом снагом против тога", закључује Стефановић.