Читај ми!

Вулин: Све је кредибилно, осим изјаве Беливука

Све што је урађено у истрази против криминалне групе Вељка Беливука је легитимно, једино што није је његова изјава и намера да се он у јавности прикаже као невин, рекао је за РТС министар полиције Александар Вулин.

Министар Вулин каже да окривљени може да се служи свим па и лажима и да су, када су кренули у обрачун са мафијом, били свесни да ће бити изложени и провлачени кроз блато.

"Све осим изјаве Беливука је кредибилно. У његовој изјави је врло интересантна реченица да 'ако се неки не опамете, рећи ћу све' што је покушај застрашивања и уцене. Једино није кредибилна намера 'Крика' да представи Беливука невиним", рекао је гостујући у Јутарњем програму министар унутрашњих послова Аклександар Вулин.

Министар сматра да нема ничег спорног у показивању фотографија прикупљених током истраге.

"Да истрага није озбиљна не би била подигнута и проширена оптужница у законском року, већ би се сачекало. Било је потребно да покажемо те фотографије јер да нису објављене а имамо овакву изјаву Беливука испало би да смо ми криминалци а Беливук херој. Ми смо сачекали да се фотографије прво покажу и окривљеним и оштећеним. Да јавност не зна све ово, шта би мислили о нама", нагласио је Вулин.

Коментаришући протест грађана на Карабурми који траже да се ухапси возач који је возилом усмртио дечака а затим побегао са лица места, министар каже да има пуно разумевање за незадовољство.

"Као отац, као грађанин ове земље и ја бих био са тим грађанима. Ефикасном акцијом врло брзо смо ухапсили возача који је згазио дечака и побега. Правосуђе је независно, може да одлучује како год хоће, али апсолутно разумем и апсолутно подржавам протест грађана. Не можеш да пустиш неког ко је згазио деветогодишњег дечака и побегао и још покушао да се сакрије. Надам се да ће правосуђе променити своју одлуку и да ће овај човек добити заслужену казну", истакао је за РТС министар унутрашњих послова Александар Вулин.

недеља, 28. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво