Читај ми!

Вучић: Ако неко призна Косово и ми крећемо у кампању

Председник Александар Вучић поручио је да ће, уколико било која земља донесе одлуку о признању тзв. независности Kосова, Београд кренути у кампању за повлачење признања. Вучић је најавио и да ће на економском регионалном форуму у Скопљу бити промењено име иницијативе "мини Шенген".

Вучић је рекао да ће Србија кренути у кампању повлачења признања уколико Приштина крене у кампању за признавање, коју је најавио турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

"То вам траје до септембра месеца. Ако било ко донесе одлуку о признању независности Kосова, истог тренутка ми крећемо у кампању повлачења признања."

Вучић је додао да поштује турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, да желимо најбоље односе са Турском, али да имамо своју земљу, своје интересе и да ћемо се у складу са тим интересима и понашати.

У Скопљу промена имена "мини Шенген"

Председник је најавио да ће на регионалном економском форуму у Скопљу 28. и 29. јула бити промењено име иницијативе "мини Шенген", да ће бити потписана три споразума и да ће на граничним прелазима бити направљене "брзе траке" за бржи пролаз људи из региона, као што постоје посебне траке за људе из ЕУ на улазу у европске земље.

"Радили смо на три документа и верујем да ћемо их потписати у Скопљу, то су важна документа о трговини, радним дозволама и у међусобној подршци у случају пожара, поплава и других катастрофа, што је у интересу наших народа", рекао је Вучић новинарима у Kрагујевцу.

Он је казао да ће се на економском форуму састати са премијерима Северне Македоније и Албаније и верује да ће много тога урадити за економски напредак целог региона и наше земље.

"Трудићемо се и још ствари да договоримо за оне који припадају земљама малог Шенгена, којем ће дати име јер немамо везе са Шенгеном. Показаћемо да можемо да идемо још даље. Ако имамо шест или осам трака за људе који долазе из ЕУ, имаћемо специјалне траке за људе из региона или ове три земље да могу брже да пролазе, да људи виде корист – да могу брже да пролазе него они који долазе из ЕУ", навео је Вучић.

Напоменуо је да и ми чекамо дуже када улазимо, на пример, у Мађарску и Хрватску.

"Где се договоримо направићемо брзе траке, урадити фитосанитарну инспекцију 24/7 да наши привредници могу да раде брже и да могу да остваре већу зараду и профит", додао је Вучић.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво