Читај ми!

Вучић се састао са Лајчаком у Бриселу

У Бриселу нова рунда дијалога Београда и Приштине на највишем политичком нивоу уз посредовање Европске уније. Председник Србије Александар Вучић састао се са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчком.

После разговора са Мирославом Лајчаком, председник Александар Вучић ће се у оквиру нове рунде дијалога Београда и Приштине састати са шефом дипломатије ЕУ Жосепом Борељом.

Након тих сусрета очекују се трилатерални разговори Александра Вучића, Аљбина Куртија и посредника Европске уније.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак објавио је да је у Бриселу имао одвојене састанке са председником Србије Александром Вучићем и премијером привремених институција у Приштини Аљбином Куртијем.

Лајчак је на Твитеру објавио да је јутрос имао одвојене састанке са Аљбином Куртијем и Александром Вучићем како би се припремили за састанак на високом нивоу у вези с дијалогом данас поподне.

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изразио је очекивање да ће данашњи састанак, у оквиру нове рунде дијалога између Београда и Приштине, бити продуктиван.

Борељ је, уочи почетка састанка, у обраћању новинарима рекао, да је добро да је поново одржан састанак пре летње паузе, јер је очување редовних контаката између Београда и Приштине од кључног значаја за међусобну нормализацију односа. 

Председник Србије истакао је на путу за Брисел да су разговори са албанским представницима важни, јер се тиме чувају мир и стабилност. 

"Никада није посебно пријатно ни путовање, ни боравак у Бриселу када водите разговоре са албанским представницима. Међутим, за Србију је то важно јер тиме помажемо нашем народу на КиМ, чувамо мир и стабилност који су од пресудног значаја за економски напредак целе Србије", написао је Александар Вучић на Инстаграму.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара