Читај ми!

Срето Малиновић напустио ДС

Пензионисани генерал Срето Малиновић изјавио је Фонету да је и званично напустио Демократску странку, чији потпредседник је требало да буде, али је на Скупштини ДС-a повукао кандидатуру и поручио да тим чином не одустаје од борбе за достојанствену и бољу Србију, само "не жели да расипа енергију кроз организовано губљење времена".

У тексту оставке Малиновић објашњава да је по својој животној филозофији (социјал)демократа и за то му не треба чланска карта, а да људима у ДС жели добро здравље, успех и боље дане.

"Дошао сам у ДС, без икаквих личних захтева, да помогнем да се опорави, подигне и представи грађанима као поуздан партнер. А све време водим свој део те борбе гледајући странку како се само бави собом и једе сама себе. То убија вољу, вуче чланство према другима или гура у апстиненцију, а ДС на маргине", навео је Малиновић и запитао "како помоћи некоме ко неће или не уме употребити то што има на располагању, или то схвати тек кад воз напусти станицу".

Kако је нагласио, неки демократију схватају као анархију, а неки слободу мишљења као могућност да извређају и залепе етикету свакоме ко им није по шаблону или по вољи.

"Иако су мизерна мањина, странка нема снаге да те подлаце, истурене или скривене, одстрани. Ваљда зато што их свако руководство користи за унутрашње обрачуне. А труле јабуке ДС ће морати да избаци из корпе, ако не жели да је трулеж захвати целу", упозорио је Малиновић.

Он је указао да се на изборној Скупштини ДС унапред знало ко ће бити изабран, јер су делегатима сервирани кандидати за које треба да гласају.

"Трудио сам се да разумем такву 'слободу' избора, али када сам стао за говорницу схватио сам да не могу то прихватити. Није демократски, није поштено! Ваљда је то био окидач свега што се накупило од београдских избора, па сам пре гласања поднео оставку на председавање Одбором за безбедност и одбрану и одустао од кандидатуре. Надам се да су водећи људи ДС разумели и оно речено између редова", напоменуо је Малиновић.

Он је додао да људи нису бројеви, а странку треба водити као своју кућу да би била уредна, поштована и да би јој грађани веровали.

"Ја сам пилот, научен да брзо доносим одлуке. Многе које сам тако доносио сачувале су људе. Са овом сам предуго оклевао, али нека она бар мало сачува мене и некоме отвори очи", поручио је Малиновић.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи