Читај ми!

Вучић: Жигосање српског народа да Србија не би напредовала

Сваки пут када Србија напредије и постаје економски јача, када више не клечи тражећи милостињу за опстанак, већ се сама бори, крећу уједињавања различите врсте са циљем стигматизације и жигосања Срба и Србије да се не би дозволило издизање наше земље, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

На питање да прокоментарише синхронизоване оптужбе из региона да је Србија наводно починила геноцид, Вучић каже да је напредак Србије незаустављив процес и да је наша земља желела то да ради заједно са Северном Македонијом и Албанијом.

Према његовим речима, нешто је теже то постићи са БиХ и Црном Гором због различитих политичких интереса.

Истиче да је најбоље нереаговати на наводе из Хрватске да су се истакли у антифашистичкој борби и то понајвише са простора бивше СФРЈ.

"На то је најбоље да не реагујете и једини наш одговор на то сме да буде ћутање, јер да улазите и бесмислице, негирате, не знам шта бих вам на то рекао, али је то оно са чим ћемо се суочавати. То је промена историјских чињеница", навео је председник након доделе уручења уговора о запослењу најуспешнијим дипломцима медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији, а одговарајући на питања новинара.

У том смислу, председник каже и да нико више неће да каже да је 22 до 25 милиона Совјета страдало током Другог светског рата, као и да је све више филмова који приказују да су земље које су изгубиле по 15.000 људи више допринеле слому фашизма, него Совјети.

Истиче и да ће доћи дан када ће да кажу да су у Јасеновцу убијани Хрвати и да су их убијали Срби.

"И није далеко дан, нама то данас изгледа трагикомично, али није далеко дан када ће се то догодити. То вам је као и са онима који ме свакога дана оптужују за државни удар и мешање у унутрашње ствари", навео је Вучић.

Како каже, ти који њега оптужују у ствари се свакога дана мешају у унутрашње ствари Србије и то од тога ко ће бити власник сваког кафића на Врачару, до тога какву државну политику Србија треба да води.

Наводи и да ако Србија не води политику која се њима свиђа, онда је треба срушити.

"А ако им кажете ми не тражимо ништа, не занимате нас, као што кажемо властодршцима у Црној Гори, Милу Ђукановићу, било другима, а једино што вас питамо шта је са правима Срба, имамо право да вас питамо, а ви на то одговорите да се месамо, поставља се питање како се мешамо", наводи председник.

Вучић је указао да је Црна Гора та која је признала независност дела територије Србије који нам је насилно узет, као и да је она протерала нашег амбасадора због једне реченице која је тачна, а слали су, каже, и војне изасланике на места где се слави протеривање Срба, као што је Олуја, донели су резолуцију једном - 2009. године, али и други. Наводећи то пита ко се коме меша у унутрашње ствари.

Када је реч о доношењу резолуције о Србреници, Вучић каже да нису тачни њихови наводи да то није против српског народа и Србије, већ да је против појединаца и пита зашто појединце нису навели.

"Добро знате да је то намерно и смишљено урађено да би жиг остао на челу српског народа. Нисте ви ти господо који можете жиг срамоте да ставите на чело било којем Србину, а камоли целокупном српском народу", поручио је Вучић.

"Српска држава јача од бандита" 

Каже да њих брине то што он није забринут због власника врачарских кафића, нити због два најмоћнија црногорска клана - кавачког и шкаљарског, јер ће, како каже, та банда бити ухапшена.

"Показаћемо им да је српска држава јача од тих бандита", каже Вучић.

Каже да није импресиониран тиме шта би да раде по врачарским и другим староградским кафићима у Београду, већ да је импресиониран онима који граде фабрике и добро раде на питањима за економски раст своје земље.

"По том питању желим много тога доброг Црној Гори и велики напредак, а у наредним данима ћемо разговарати и са представницима појединих локалних самоуправа, укључујући и Никшић где верујем да ће Србија моћи много да помогне", наводи Вучић.

Председник истиче да ће се напади на Србију наставити и додаје да то не треба много да нас интересује.

"Они свој посао, ми ћемо свој посао да радимо. А да се Србија извињава њима што су сваку прилику користили да нас нападну, а после тога треба да се извинимо што су нас ударали по глави - нагледао сам се ја таквих властодржаца у Србији, Србија више није таква земља и више никада неће бити", закључио је Вучић.

"Да нас уцењује Хрватска, тај филм нећете гледати"

Председник Александар Вучић изјавио је данас да су сви услови које Хрватска намеће Србији на путу ка ЕУ политички и да је та земља била најгора на Међувладиној конференцији у Луксембургу, али да је највећи проблем што Србију на признање геноцида у Сребреници позива земља која је створила логоре Јасеновац, Пребиловце, Јадовно, Паг.

"А, они о томе ништа не говоре. И још кажу како су они морали Словенију да моле, а Србија њих ништа не моли... И нећемо да их молимо", рекао је Вучић коментаришући изјаву министра спољних послова Хрватске Гордана Грлића Радмана о томе да ће Србија морати да призна наводни геноцид у Сребреници.

Како је рекао, чак и ако се узму Туђамнове процене мртвих у Јасеновцу, које су срамотно ниске, јер је вишеструко више људи убијено у Јасеновцу, него у Сребреници, али се, каже, Сребреница не доводи у питање, а Јасеновац ни да помену.

Додао је да је министар Гордан Грлић Радман из места које није далеко од места порекла његовог (Вучићевог) оца, и добро зна шта је у том крају урађено, јер нема угледне српске главе да није одведена у Јадовно или Јасеновац.

"Све у време усташке стожерне власти у Бугојну. Па се чудим како он са тим знањем о ужасима кроз које су прошле њихове комшије због српских презимена, ништа од тога не говори и како није тражео Хрватској да се одреди према недвосмисленом геноциду", упитао је председник Србије. 

Он је поновио да је Србија на ЕУ путу.

"Радићемо свој посао, а то да нас уцењуије Хрватска или било ко други... Тај филм можете да гледате тек када ови, чијем доласку се надају, поново буду власт у Србији", рекао је Вучић осврнувши се и на текст о најавама појединих опозиционих партија о политичком реваншизму, који се нашао и у хрватским медијма.

Тај текст је, како је рекао, пренет из немачког медија у којем се тобоже критикује политички реваншизам, додајући да би се неко реванширао, требало би прво нешто да му урадите.

"А, ти људи који су разорили земљу, пре свега захваљујући корумпираном тужилачко-судијском систему, постављеном 2009. године, нису одговарали за најтеже злочине против свог народа, за пљачку, уништење фабрика... Ниједан од истакнутих лопова није завршио у затвору.. и ви ћете проводите реваншизам...", рекао је председник.

Како је рекао, комплетно руководство Народне странке, која је говорила о политичком реваншизму, "њих петорица", могу да пробају да линчују њега једног, али не и да дирају обичне, недужне људе.

"Када имате посла са људима који нису у стању да кажу било шта о свом програму, јер га немају, онда долази до претњи", рекао је Вучић.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара