Читај ми!

Вучић: Председник Кине поново долази у посету Србији

Председник Кине Си Ђинпинг прихватио је да поново посети Србију, што је велика част за Србију, истакао је председник Србије Александар Вучић, који је данас телефоном разговарао са кинеским председником.

Вучић је, након сусрета са дипломцима медицинских факултета и свршеним медицинско-техничким асистентима, пренео да је телефоном разговарао са председником Сијем.

"Тај разговор је протекао, не само у пријатељској, већ искреној и срдачној атмосфери. Говорили смо о свим нашим пројектима. Ми смо подржали политику Кине, а Кина очување територијалног интегритета и суверенитета Србије, са посебним освртом на КиМ", објаснио је он.

Рекао је, у изјави новинарима, да је са Сијем разговарао о заједничким пројектима и будућој сарадњи.

"Посебно сам захвалан што је председник Си прихватио да посети Србију. Његова поновна посета Србији била би велика част. Надам се да ће, када пандемија прође, а председник Си није нигде путовао током пандемије, учинити велику част Србији и посетити нас, што би био велики успех за нашу земљу", рекао је председник.

Вучић је изразио уверење да би та посета могла да уследи до краја године, или почетком идуће године, када би добили прилику да још једном угостимо једног од најзначајнијих лидера света.

Пренео је да је замолио свог кинеског колегу да се преко авиокопманије Ер Србија или неке кинеске успостави директан лет са неком дестинацијом у Кини, као што би били линија Београд-Шангај, Београд-Пекинг или Београд-Гванџо.

"Председник Си је рекао да велику пажњу придаје тој молби, а када он тако нешто каже за очекивати је да се то брзо из речи преточи у дело", нагласио је Вучић.

Истакао је да очекује да и у будуће вредно радимо и градимо наше пријатељске односе, те да имамо још више добрих резултата које смо имали у прошлости.

Александар Вучић је претходно написао на Инстаграму да је захвалан на прилици да разговара са кинеским председником.

"Захвалан сам председнику Сију на прилици да дуго разговарамо телефоном о даљем унапређењу односа између Републике Србије и Народне Републике Кине", објављено је на Инстаграм профилу будућностсрбијеав.

 

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво