Читај ми!

Вучић са Абдрахмановим: Србија пример доброг дијалога са националним мањинама

Председник Србије Александар Вучић састао се са Високим комесаром ОЕБС-а за националне мањине Kаиратом Абдрахмановим, са којим је разговарао о положају националних мањина у нашој земљи.

Председник Вучић је изразио задовољство чињеницом да амбасадор Абдрахманов започиње своје активности посетом Србији, будући да таква посета има и подстицајан карактер, наводи се у саопштењу.

"Србија придаје изузетан значај институцији Високог комесара ОЕБС-а за националне мањине, са којом већ годинама остварује квалитетну сарадњу", истакао је Вучић.

Додао је да остајемо посвећени заштити и континуираном унапређењу индивидуалних и колективних права припадника националних мањина, изневши успешне примере, али и питања у којима би сарадња са Високим комесаром и ОЕБС-ом у целини могла да допринесе напретку.

Високи комесар Абдрахманов поздравио је напоре Србије и нагласио да бројни закони и тела која се баве овом облашћу управо указују на значај који актуелна Влада Србије придаје питању положаја националних мањина.

Нагласио је да је Србија пример доброг дијалога са националним мањинама.